Konceptualni pop album stiže od sve zapaženije Amber Mark

Američka pevačica, autorka i producentkinja Amber Mark predstavlja svoj dugoočekivani debitantski album pod nazivom „Three Dimensions Deep“.

Studijsko izdanje, koje muzičarka opisuje kao konceptualni pop album i ljubavno pismo samoj sebi, obrađuje teme romantičnih promišljanja čemu svedoče i prethodno objavljeni singlovi „Softly“, „Foreign Things“, „Competition“, „Worth It“ i „Most Men“. Paralelno sa izlaskom albuma, objavljen je i muzički video za numeru „Bliss“ u čijoj režiji je učestvovala i sama Amber.

Izdanje, na kom se nalazi 17 novih pesama, obiluje različitim muzičkim i kulturološkim uticajima koji su posledica čestih putovanja autorke. Različiti zvukovi indijske, američke, nemačke, brazilske i nepalske kulture donose pravu fuziju žanrova kao što su funk, R&B, soul i hip-hop.  

Iako je imala kraću pauzu između prvog pojavljivanja i novijih singlova, poslednji period je za Amber Mark bio veoma produktivan. Budući da se njen rodni grad New York već na početku pandemije našao u strogoj izolaciji, puno je vremena provela stvarajući muziku u svom kućnom studiju u kom je nastala i hvaljena serija obrada pod nazivom „Covered-19“. Nakon toga usledila je saradnja sa dugogodišnjom prijateljicom i koleginicom Empress Of pod nazivom „You’ve Got To Feel“, a gostovala je i na numeri  „HEAT“ čiji je autor poznati DJ Paul Woolford.    

Album „Three Dimensions Deep“ dolazi skoro četiri godine nakon njenog drugog EP-a „Conexão“, odnosno pet godina od izdanja „3:33 AM“ kojim se predstavila javnosti.

Autor vijesti Aleksandra Radulović

Korisnici
Logovanje korisnika