Brividi

Miljenik italijanske i svetske publike i pobednik iz 2019. godine, Mahmood, ponovo je nastupio na Sanremu.

Na izvedenoj numeri „Brividi“ pridružio mu se deset godina mlađi kolega Blanco. Ovaj duo gotovo odmah je zabeležio fascinantne rezultate, budući da je pesma za samo 24 sata premašila 3 i po miliona slušanja i postala najpopularnija u Italiji, a peta na globalnoj Spotify listi.

„Brividi“ su napisali upravo Mahmood i Blanco, a za muziku i produkciju zaslužan je Michelangelo. U pitanju je balada sa modernim osvrtom koja govori o dva drugačija, ali skladna viđenja ljubavi i bojazni o sopstvenim greškama u njoj.

„U ovoj pesmi, dva različita momka koja pripadaju dvema generacijama, vole sa istim entuzijazmom, neadekvatnošću i strahom od grešaka, nesposobni da izraze osećanja – ali sa željom da vole u potpunoj slobodi, dajući se drugima. Romantična vizija ljubavi i ona konkretnija i strastvenija spajaju se u želji da se doživi čisto i sveobuhvatno osećanje, rušeći barijere, u potpunoj slobodi“, objašnjava Mahmood.

Mahmood je jedan od najaktuelnijih italijanskih pop izvođača na svetu, sa neverovatnim brojkama i priznanjima koja su pristigla nakon što se na svetsku scenu probio pobedom na Sanremo festivalu 2019. godine i drugim mestom na Pesmi Evrovizije sa numerom „Soldi“, sa albuma „Gioventù Bruciata“. Najavivši to sa nekoliko singlova, Mahmood 2021. izlazi sa novim albumom „Ghettolimpo“, sa koga su se izdvojile „Kobra“, „Klan“, „Zero“, „Inuyasha“, „Dorado“, „Rapide“...

Autor vijesti Milica Ostojić

Korisnici
Logovanje korisnika