Novi singl zalagaspera

Najava predstojećeg albuma ove slovenačke indie grupe

Ovog Dana zaljubljenih omiljeni indie-pop duo iz Ljubljane, zalagasper, poklonili su svojim fanovima novi singl pod nazivom „love letter".  Numera je ujedno i najava za predstojeći istoimeni album na kom će se naći 10 pesama, među kojima su i već objavljeni singlovi „origami“ i „xoxo“. Na studijskom izdanju će se naći numere na engleskom i slovenačkom, ali i jedna pesma čiji je tekst kombinacija slovenačkog i španskog jezika.

Novi singl sadrži sve glavne elemente zbog kojih su se fanovi ovog slovenačkog dua zaljubili u njih – Gašperov senzualni elektronski pop zvuk i Zalin nežni vokal koji briše granicu između pevanja i pričanja priče. Numeru prati i muzički spot koji je ovog puta svoju uobičajnu razigranost zamenio smirenošću i zrelošću i na taj način pesmi i njenoj poruci dao prikladan vizual.

 „Iako smo zajedno četiri godine, nikada nismo jedno drugom napisali ljubavno pismo. U pesmi „love letter“ prisećamo se onih prvih trenutaka kada je svaki dodir električan i svaki pogled pun emocija, analiziramo kako su nas ta osećanja dovela do sadašnjosti, kada naša veza predstavlja zaklon, stabilnost i nešto što jako cenimo. Naš odnos je veoma isprepleten sa muzikom koju stvaramo, pa svoju ljubav doživljavamo kao umetničko delo koje razvijamo i kom se sve vreme divimo.“, kažu zalagasper o svom novom izdanju.

Svoj singl prvenac pod nazivom „valovi“ objavili su 2017. godine, a pesma je ubrzo postala veoma popularna u njihovoj rodnoj Sloveniji. Nakon objavljenog EP izdanja „Štiri“, muzičku priču nastavili su numerom „come to me“, njihovim prvim singlom na engleskom jeziku. Duo je u februaru 2020. godine predstavio album „4“, na kom se našla i dobro poznata pesma „Sebi“ kojom su 2019. predstavljali svoju državu na najvećem evropskom muzičkom takmičenju „Pesma Evrovizije“. Izlazak studijskog izdanja „love letter“ očekuje se 6. maja.

Autor vijesti Maja Jovanović

0 Komentari

Korisnici
Logovanje korisnika