Novi singl zalagaspera

Najava predstojećeg albuma ove slovenačke indie grupe

Ovog Dana zaljubljenih omiljeni indie-pop duo iz Ljubljane, zalagasper, poklonili su svojim fanovima novi singl pod nazivom „love letter".  Numera je ujedno i najava za predstojeći istoimeni album na kom će se naći 10 pesama, među kojima su i već objavljeni singlovi „origami“ i „xoxo“. Na studijskom izdanju će se naći numere na engleskom i slovenačkom, ali i jedna pesma čiji je tekst kombinacija slovenačkog i španskog jezika.

Novi singl sadrži sve glavne elemente zbog kojih su se fanovi ovog slovenačkog dua zaljubili u njih – Gašperov senzualni elektronski pop zvuk i Zalin nežni vokal koji briše granicu između pevanja i pričanja priče. Numeru prati i muzički spot koji je ovog puta svoju uobičajnu razigranost zamenio smirenošću i zrelošću i na taj način pesmi i njenoj poruci dao prikladan vizual.

 „Iako smo zajedno četiri godine, nikada nismo jedno drugom napisali ljubavno pismo. U pesmi „love letter“ prisećamo se onih prvih trenutaka kada je svaki dodir električan i svaki pogled pun emocija, analiziramo kako su nas ta osećanja dovela do sadašnjosti, kada naša veza predstavlja zaklon, stabilnost i nešto što jako cenimo. Naš odnos je veoma isprepleten sa muzikom koju stvaramo, pa svoju ljubav doživljavamo kao umetničko delo koje razvijamo i kom se sve vreme divimo.“, kažu zalagasper o svom novom izdanju.

Svoj singl prvenac pod nazivom „valovi“ objavili su 2017. godine, a pesma je ubrzo postala veoma popularna u njihovoj rodnoj Sloveniji. Nakon objavljenog EP izdanja „Štiri“, muzičku priču nastavili su numerom „come to me“, njihovim prvim singlom na engleskom jeziku. Duo je u februaru 2020. godine predstavio album „4“, na kom se našla i dobro poznata pesma „Sebi“ kojom su 2019. predstavljali svoju državu na najvećem evropskom muzičkom takmičenju „Pesma Evrovizije“. Izlazak studijskog izdanja „love letter“ očekuje se 6. maja.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika