Zalagasper imaju potpuno novu i potpuno prelepu pesmu

Nominovani na konkursu MVA 2K21 u kategoriji najbolji POP VIDEO, sada su objavili Teabag in the sink i preporučili se za sledeće izdanje konkursa

Zalagasper je slovenački muzički duo iz Ljubljane, koji čine pevačica Zala Kralj i multiinstrumentalista Gašper Šantl.

Ovaj dvojac predstavljao je Sloveniju na Pesmi Evrovizije 2019. sa pesmom "Sebi", koja je u finalu zauzela 15. Mesto.

Nakon numera „love letter“, „oblike oblakov“ i „carta“, omiljeni indie-pop duo danas predstavljaju svoje drugo studijsko izdanje pod nazivom „love letter“. Album se sastoji od 10 novih pesama, među kojima su i prethodno objavljene „xoxo“ i „origami“, koje govore o različitim temama predstavljenim kroz muzička pisma na engleskom, slovenačkom i španskom jeziku.

Uz izdanje, predstavljen je i prelepi muzički spot za aktuelni singl „teabag in the sink“ koji je režirao Bonino Englaro. Koristeći jedinstvenu metaforu vrećice čaja koja sedi u lavabou, ova pesma opisuje osećaj boravka u karantinu i čekanja da život ponovo počne.

Naslovna numera, koja je bila prvi singl sa albuma, ujedno je i prvo ljubavno pismo koje su napisali jedno drugom tokom četiri godine veze. Novi album prikazuje njihovu zreliju stranu, dok istovremeno ostaju verni jedinstvenom indie-pop elektronskom zvuku po kom su poznati. Zala Kralj i Gašper Šantl su autori svih numera, a za mastering je bio zadužen Nikodem Milewski.

 

Zalagasper, Photo credit: Urša Premik

„Ako je naše debitantsko izdanje „4“ bilo album fotografija, onda ovo izdanje predstavlja gomilu pisama. Neka su ljubavna, jedno je bakama koje smo izgubili, u drugima sanjamo putovanja, brinemo o elementarnim nepogodama, gledamo u oblake, razbijamo gitare, čekamo subotu, nosimo mornarsku kapu, pijemo čaj, a čak smo u jednom pisali i prijateljima iz Španije. Zato, proverite danas vaše poštansko sanduče i pročitajte šta smo to napisali“, kažu autori o svom novom izdanju.

Na konkursu za Muzzik Video Awards, Zalagasper su sa svojom pesmom „xoxo” nominovani u kategoriji za najbolji POP VIDEO. Glasanje je otvoreno do 20. Maja pa još uvek možete da glasate ovde: https://mva2021.muzzik.tv/srp/pop-video/

Zalagasper izdaju materijale pod etiketom  Universal Music Group.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika