E ovo je vest: postoji mogućnost da The Rolling Stones i preostali The Beatles snimaju zajedno!

Uveliko se priča o saradnji ova dva oduvek rivalska benda

Skoro 60 godina od prvog susreta, izgleda da bi se The Rolling Stones i dva preživela člana The Beatles mogli okupiti na novom albumu Stonsa. Časopis Variety je iz više izvora čuo da je Pol McCartney snimio bas deonice za predstojeći projekat Rolling Stonesa koji će voditi Grammy producent godine ua 2021.,Andrew Watt. Ringo Starr takođe treba da svira na albumu koji još nije najavljen.

Sesije snimanja su održane u Los Anđelesu poslednjih nedelja i, iako je nejasno koje će numere biti finalne - ili da li će McCartney i Starr završiti na istoj pesmi - produkcija albuma se bliži fazi miksanja. Frontmen Mick Jagger rekao je 2021. da grupa ima „mnogo urađenih pesama“, a gitarista Keit Richards je u novogodišnjoj objavi na Instagramu prošlog meseca rekao da je „neka nova muzika na putu“.

 

 

Stounsi, koji nisu izdali novi album originalnog materijala još od „A Bigger Bang” iz 2005. godine, već godinama rade na novom albumu, sa povremenim objavljivanjem novih pesama kao singlova ili kao deo dugog niza najvećih hitova povezane sa njihovim polugodišnjim turnejama. Njihov poslednji album sa novosnimljenim materijalom bio je „Blue & Lonesome“, kolekcija bluz obrada objavljenih 2016. i na kojoj se Eric Clapton nalazi na dve pesme.

Bez obzira na oblik sledećeg studijskog albuma Stounsa, vrlo je verovatno da će uključivati pesme snimljene sa legendarnim bubnjarom osnivačem grupe Charlieem Wattsom, koji je preminuo 2021. u 80. godini. Dok je grupa od tada bila na turneji sa dugogodišnjim prijateljem i saradnikom Steveom Jordanom na bubnjevima, Džeger i Ričards potvrdili su u intervjuu za Los Anđeles Tajms 2021. da je Watts — koji je propustio samo jedan koncert u skoro 60 godina kao bubnjar Stonesa — snimio svoje delove za brojne pesme pre svoje smrti. „Dozvolite mi da to kažem ovako“, rekao je Richards. „Nisi čuo poslednju od Charlija Wattsa“.

 

 

Čak i kada su članovi benda postali osamdesetogodišnjaci, rivalstvo ostaje. Godine 2021. Makartni je rekao za Stounse: „oni su bend bluz obrada, to je nešto što su Stonsi. Mislim da je naša mreža bila malo šira od njihove.” Samo nekoliko nedelja kasnije, Jagger je na koncertu grupe u Los Anđelesu uzvratio da je McCartney bio u publici i da će nam se „pridružiti u blues obradi“.

 

 

Novi snimci Rollingstonsa biće objavljeni preko Universal Music Group širom sveta. Iako nije bilo najava u vreme objavljivanja ovog članka, Rolingstonsi su nastupali svake godine od 2012. (osim 2020., čiji su datumi odloženi za sledeću godinu), a letnja turneja 2023. izgleda vrlo verovatno. (Izvor: Variety)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika