Vizelj: kako snimiti strava spot za 30e? 

Gosti u Muzzik studiju bili su nam Veljko Milinković i Aleksa Nedić

Prošle godine pesma benda Vizelj, “Ne vidim te od dima” bila je nominovna na našem Adria Muzzik Video Awards festivalu, i to u kategoriji za najbolji indie video. 

Kako momci kažu, nemaju uvek isti budžet za snimanje spotova, te često novac zamenjuju maštovitošću: 

“Ne razmišljaš uvek kada snimaš spot na isti način. Nekad znaš da će ti budžet biti toliki i toliki, pa možeš više da se zezaš, a nekad znaš da imaš 30 evra… mislim ono, izvlačiš iz džepova poslednje pare da se skripiš. U tim situacijama, kad znaš da imaš samo 30 evra za ceo spot, rešenje je da imaš tu jednu dobru ideju koja pali i koja je jeftina, i onda ceo spot forsiraš tu jednu stvar koja dobro izgleda”, objašnjava Veljko. 

Baš to je bio slučaj i sa pesmom koja je bila nominovana na AMVA festivalu.

“Za ‘Ne vidim te od dima’, naša ideja je bila kamera na tom nekom stabilizatoru, koja sve vreme prati radnju i kao - ajde sada oko toga da smislimo priču. Na kraju je to stvarno super ispalo, a jako je jednostavno i može za jedan dan da se snimi”, kažu momci. 

Spotovi koji predstavljaju publici definitivno privlače pažnju, a kako oni kažu - ne vole da provociraju spotovima više nego što već provociraju svojim ponašanjem. 

Vizelj je koncertno, prilično aktivan bend. Osim mnogo svirki u Srbiji i regionu, nastupali su i u Dablinu, Edinburgu, Liverpulu i Londonu. Pričali smo sa njima o utiscima sa nastupa, razlikama među publikom, nepredviđenim okolnostima, ali i o njihovim počecima, spotovima i alternativnoj muzičkoj sceni.

Ceo intervju stiže uskoro, na našem Omladinskom kanalu kulture i na RTS3. 

Autor vijesti Milica Ostojić

Korisnici
Logovanje korisnika