Francuzi Nothing But Real na WWM MUZZIK TV i radio kanalima

Dezintegratori htonske svesti: novi singl ,,Behind the Door” ove francuske grupe

napisao: Mihajlo Kitevski             

Neverovatna je činjenica koliko je danas teško uticati na ljude u stvaranju nečega novog, naročito u muzičkoj praksi. Srećom tu su nove generacije evropskih bendova, koje nisu opterećene nečim što je već  „odsvirano/viđeno“, nego se hrabro upuštaju u eksperimentisanje raznih muzičkih žanrova.

Ovom prilikom vam predstavljamo svež muzički video spot francuske grupe Nothing But Real. Za nas smrtnike, ovo je još jedan hibridni rad iz Pariza koji crpi eklektične uticaje alternativnog rocka, fusiona, stonera i pop elektronike. U pitanju je vešta sinkretičnost raznih stilova koji isključuju pasivno učešće u muzičkoj formi, dok istovremeno insistiraju na potpunoj koncentraciji. Ovaj nivo svesnog stvaralačkog, višeslojnog i dramatično sakralnog motiva ove grupe, odaje impresiju prevladavanja kanonskh formi i dogmatski odnos spram njih.

Bitno je obratiti pažnju na  estetsku istančanost ovog muzičkog spota. Grupa Nothing But Real ovde savršeno vodi svoju publiku u jedinstven vizuelni svet inspirisan stripovima, filmovima, video igrama i mitologijom.

Muziku, režiju i kasting muzičkog spota kolaborativno potpisuju svi članovi grupe Nothing But Real, dok istovremeno originalan tekst i art direkciju potpisuje Tom Kran.

Singl i video spot ovog benda, kao i drugu muziku sa svih strana sveta,  možete ispratiti i na našim TV I radio kanalima WWM - World Wide Muzzik.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika