Niste valjda propustili Tom's Diner?

AnnenMayKantereit i Giant Rooks predstavljaju - Tom's Diner 

Tom's Diner je pesma koju je 1982. godine napisala američka pevačica i tekstopisac Suzanne Vega. Inspiracija za pesmu je bio lokal, koji se inače zvao Tom's Restaurant. Nalazio se u New Yorku gde je Suzanne odrasla i dok je radila kao recepcionerka, svako jutro bi doručkovala u "Tomovom restoranu". 

Suzanne ju je zamislila kao pesmu u kojoj se dominantno čuje klavir, međutim ona nije znala da svira klavir i nije poznavala nikoga ko bi mogao da joj odvira melodiju. Zbog toga je snimila ovu pesmu acapella i tako je izvodila na svojim koncertima. Na kraju se numera Tom's Diner našla i na njenom albumu Solitude Standing iz 1987. godine.

Tri godine kasnije, dva momka, na muzičkoj sceni poznata kao britanski dvojac DNA, napravila su remiks ove numere i ona je ubzo postala ozbiljan dance hit. 

Grupa DNA se raspala već 1998. godine, a ova pesma je obeležila njihovu karijeru. 

Punih 29 godina nakon remiksa koji je DNA objavio, Tom's Diner dobija još jednu verziju. 

Dva nemačka benda AnnenMayKantereit i Giant Rooks udružuju se i snimaju sopstveni cover koji je objavljen 2019. godine. Frederik Rabe, vokal grupe Giant Rooks i Henning May, frontmen benda AnnenMayKantereit ukrstili su svoje glasove i apsolutno oduševili publiku. 

Društvene mreže su još jedom pokazale svoju moć i uticaj na karijere mnogih pevača i umetika. Ovaj cover je tri godine nakon objavljivanja potpuno preplavio TikTok i pregledan je više od 60 miliona puta. 

Giant Rooks 21. marta započinju svoju veliku svetsku turneju, a u avgustu stižu u Mađarsku, zato obavezno rezervišite svoje karte na vreme!

Autor vijesti Milica Ostojić

Korisnici
Logovanje korisnika