Ozbiljna je ovo Dijagnoza

Alejuandro Buendija je ovaj singl objavio na hvaljenom i nagrađivanom albumu „Škrinja”

Alejuandro Buendija aka Saša Antić, poznati hrvatski muzičar, pesmu „Dijagnoza” uvrstio je u hvaljeni i nagrađivani album „Škrinja” još tokom prve pandemijske godine, ali iz izdavačke kuće Dallas records poručuju da singl ne može biti aktuelniji nego danas, te je stoga pravo vreme za premijeru spota.

„Kako stvari stoje na ovim prostorima, čini se da je ova dijagnoza, odnosno stanje bolesti koje opisuje, akutna. I, plašimo se reći naglas, neizlječiva. Već priznat i poznat kao britki i vješti umjetnik rime, majstor ironije i sarkazma, koji vrlo jasno, vrlo često uz medicinski preporučenu dozu (crnog) humora opisuje sve probleme oko nas, Saša Antić i u ‘Dijagnozi’ briljira, hirurškom preciznošću detektujući mentalitet i stanje u kojem se nalazimo kao društvo”, ističu iz Dallas recordsa povodom premijere spota.

Buendija kao da je u vreme korone gledao u kristalnu kuglu i predosetio da nas iza ugla pandemije čeka još jedan jahač apokalipse – rat. Pa kaže: „Čekaj svoj rat i sretno/ Ako preživiš bit ćeš netko i nešto”.

Pesma Dijagnoza, kako sam autor kaže „Nastajala je dugo i potrudio sam se da u nju stavim manje-više sve što mislim o stanju društva i čovjeka danas, ne samo kod nas, već i u svijetu”.

Vizuelni identitet “Dijagnozi” dao je Dragan Đokić Đole. Režija, montaža i postprodukcija imaju Đoletov potpis, a kamerom je i ovaj put upravljao Milan Latković i to je ekipa stalnih i dugogodišnjih saradnika koji Antićeve pjesme transformiše u originalne video priče.

Pažljivo slušajte reči ove pesme, toliko su aktuelne da ćete se naježiti.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika