S-alt iliti Soul alternative predstavljaju svoj prvi single

Tuzlanski band najavljuje svoj prvi album - Teksture

S-alt, bend alternativne muzike sa adresom u Tuzli objavio je svoj prvi singl Gorko Slatko, te se tako po prvi put predstavio regionalnoj publici.

Novooformljeni tuzlanski bend svojim prvim singlom želi najaviti izlazak debi albuma Teksture koji je planiran za mesec maj.

S-alt, što je skraćeno za Soul alternative čini skupina mladih muzičara za različitim muzičkim pozadinama i iskustvima što možemo i da čujemo u pesmi Gorko Slatko koja predstavlja fuziju r’n’b stila sa primjesama pop i synth stilova, te bogatih harmonija i detaljne instrumentacija.

Tekst i muziku potpisuje frontmen benda Filip Marić, produkciju Jasmin Avdić, a miks i master Zsolt Virag.

Pesmu prati spot čiju režiju potpisuje Jasmin Avdić, kameru i montažu Miroslav Remetić, a u spotu igraju mladi glumci tuzlanskog glumišta Ermin Avdić i Husnija Ćoralić. Spotom i tekstom S-alt želi prikazati problematiku borbe čoveka sa samim sobom, u vidu stresa i anksioznosti, prouzrokovanih izazovima stila života današnjice.

Šestočlanu postavu benda S-alt čine muzičari iz Tuzle – Filip Marić, Denil Babović, Mladen Ristić, Jasmin Avdić, Bakir Memišević i Amina Halilčević.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika