INDIE spotovi pomeraju granice

Za ovih 10 spotova možete glasati

Različita su čitanja i tumačenja termina „Indie“, tokom vremena. Krenulo se od oznake nezavisnog izdavaštva, pa je „Indie“ preuzeo značenja termina alternativa (rok), a onda su neki „Indie“ bendovi postali mainstream. I na kraju „Indie“ se više ne odnosi samo na gitarsku muziku. Za selekcioni žiri Muzzik Video Awards festivala „Indie“, uz poštovanje prihvaćenog značenja, označava one izvodjače koji ipak idu drugačijim putem.

1. KKN – Izlazim            

Kanda Kodža i Nebojša su za potrebe albuma „Potpis“ izveli većinu svog koncertnog repertoara i samim tim na tom svojevrsnom „best of“ izdanju našle su se mnoge slavne pesme ove grupe. Među njima je i numera „Izlazim“ koja je u ovoj verziji obogaćena raskošnim deonicama saksofoniste Ivana Simića.

 

2. Turbo Trans Turisti – Šimpanza

Turisti, odnosno Turbo Trans Turisti,  prošle godine objavili su svoj EP pod nazivom „Ništa“, na kojem se našla i pesma „Šimpanza“. Spot za ovu stvar sniman je na više lokacija u Beogradu i sigurno ćete neke prepoznati.

 

3. Porto Morto – Čekam in

Kada su Portomortovci objavili singl „Čekam ih“, rekli su da su se za njega odlučili jer stilski, sadržajno i estetski najbolje najavljuje zvuk albuma „Portopop“. Sa ove tačke geldišta, definitivno su bili u pravu.

 

4. Koikoi - Ogledalo je zrcalo

Indie-rock bend KOIKOI,  je pesmu „Ogledalo je zrcalo“ predstavio kao deo albuma „Poziv u stranu“. Spot je, kako kažu, realizovan u gerilskim uslovima uz minimalnu ekipu i uz puno uzbudljive radne energije, posvećenosti i lepog rizika.

 

5. Sitzpinker – Sudan

Bend Sitzpinker kaže da svakom novom pesmom šire svet oko sebe i postavljaju nove granice, a upravo to su uradili i sa spotom za pesmu Sudan.  Estetika, pokret i zarazan ritam – to su tri reči kojima se ova stvar najbolje može opisati.

 

6. Rolo — Elixir 

U svom tekstu, ova numera krije tajnu koju su godinama Shaolin budistički sveštenici čuvali od sveta. Ovaj recept podmlađuje um, kožu, kosu i telo, osnažuje imunitet i podiže fizičku spremnost za 70%.

 

7. Superpaun – Sedi kraj mene

Beogradski bend Superpaun predstavio je novi, drugi po redu, video singl pod nazivom „Sedi kraj mene”. Posle prve numere “Na vrhu brega”, nova pesma i spot se nadovezuju, prikazujući još jedan deo sveta ovog benda.

 

8. Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli - Izgubiti Neću Dah ft. Petra Perišić

Ovo je poletna pesma koja će vam uliti snagu. Vinko Ćermaš i Talvi Tuuli  zajedno sa Petrom Perišić predstavljaju „Izgubiti neću dah“. U pitanju je numera sa albuma „Na putu“.

 

9. SBO - Ljubljana je Berlin

Grupa SBO je prošle godine predstavila pesmu „Ljubljana je Berlin“ i publika se oduševila!

 

10. Vizelj - Mislim da sam plav

Kako oni kažu: „Ovu pesmu mogu razumeti samo mladi ili bar mladi u duši. Cilj je ostao isti, praviti veselu muziku i činiti ljude srećnim. Ako bar malo uspevamo da pomažemo ljudima da skrenu pažnju sa današnjih problema, onda računamo da smo uspeli“.

 

Za ovih 10 video spotova, kao i za one u ostalim kategorijama možete glasati putem sajta: https://mva2021.muzzik.tv/

Autor vijesti Milica Ostojić

Korisnici
Logovanje korisnika