Nova kategorija konačno je otkrivena!

RNB ćete slušati ceo dan!

Ovogodišnje izdanje Muzzik Video Awards Festivala bogatije je za jednu kategoriju. Poznatih 16 kategorija, dobilo je pojačanje u vidu kategoriju RNB videa!

RnB je nastao u Americi kao spoj jazz i blues muzike. Danas ćete ovaj žanr prepoznati po zvuku koji vas „vozi“ od početka do kraja pesme. Nova kategorija dokaz je koliko se muzičari sa ovih prostora dobro kreću u ovom žanru, a video spotovi koji su u konkurenciji za najbolji RnB video, pokazali su da SEE region lako parira standardima svetske muzičke i video produkcije!

1. Muha – Svejedno mi je

Muha je mlada rep zvezda koja je svojom muzikom donela pravo osveženje na bosansku, a i regionalnu muzičku scenu. Pesma „Svejedno mi je“ podseća na to da u svakoj životnoj situaciji imamo mogućnost da krenemo dalje.

 

2. Senidah – Replay

„Svi idu na off, sve priče na mute, sve žene u meni žive kad si tu“ – pesma „Replay“ je definitinvo obeležila prošlu godinu.

 

3. Iva Lorens – Zima

Iva Lorens voli praznike i u tom duhu je napisala pesmu „Zima“ čiji se video spot nalazi u ovoj konkurenciji.

 

4. Vlaho feat. ZSA ZSA – Flowerpot

Vlaho Arbulić je u saradnji sa pevačicom ZSA ZSA objavio pesmu „Flowerpot“ i potpuno oduševio publiku. On je ovu pesmu napisao na jednom putovanju i isprva nije bila zamišljena kao duet. Međutim, kada se našao sa ovom telentovanom umetnicom u studiju, ona je otpevala deo pesme i odmah je bilo jasno da je to dobitna kombinacija.

 

5. Stoposto - Šećeru 

Šećeru govori o tinejdžerskoj ljubavi, onoj mahnitoj zaslepljenosti i fazi u kojoj pod naletom hormona idealizujemo osobu. Dakle – svi će se u njoj prepoznati.

 

6. Boyana - Još jednom bar ft. z++

Saradnja Bojane i z ++, publiku je prijatno iznenadila, a video spot koji su pripremili je na zavidnom nivou!

 

7. tam - brži od svega

Ovu numernu ona je napisala u karantinu, a u pitanju je nerealna priča o ljubavi i toplini. Ona kaže da je njena osovna namera da slušaocima pruži osećaj da ih pesma grli i da će sve biti okej.

 

8. Papi Hans – Друг             

Papi Hans je bugarski umetnik koji je svojim albumom „Kogato pozirash – prozirash“, što bi u prevodu značilo „kad poziraš - providan si“, oduševio regionalnu publiku. Album priča veliku priču kroz 12 epizoda, odnosno 12 pesama, i pesma „Drug“ je jedna od njih.

 

9. Marko Mandić ft. Meta – Zamalo

Dvojica umetnika kažu da je „Zamalo“, himna svih veza koje su zamalo uspele, zamalo postale nešto više ili koje su zamalo postale veoma toksične.

 

10. lilliewah – Liker

Pesma govori o slatkoj osveti i požudi prekrivenoj velom noći. Ovaj ritam ćete voleti, a spot je umetnost za sebe.

 

Ovih deset pesama lako bi se mogle nazvati plejlistom za dobar osećaj. Za svog favorita možete glasati odmah, zato ne zaboravite da podržite video spot za koji navijate! 

Autor vijesti Milica Ostojić

Korisnici
Logovanje korisnika