Predstavljamo FUSION

Glasajte, glasajte i glasajte!

Još jedna kategorija za koju možete glasati u okviru Muzzik Video Awards takmičenja jeste kategorija Fusion videa. Neke od video spotova nominovanih u ovoj kategoriji, već ste imali prilike da vidite u nekoj od ostalih kategorija, ali svakako da ćete pronaći i spot koji niste do sada videli, a koji će vas oduševiti. Evo za koga možete glasati u ovoj konkurenciji!

 

1. Marko Louis – Ćutaću

Ovo je pesma sa albuma „Sloboda” Marka Luisa. Napisao ju je napisao Slavko Milovanović i u njegovom izvođenu zvučala je više kafanski, Marko joj je dao sopstveni zaokter i tako je nastala ova sjajna stvar.

 2. Aklea Neon - Ljudnjak

Aklea Neon je osječka umetnica i njena pesma „Ljudnjak“ našli su se u ovoj kategoriji. Kako ona kaže – „ljudnjak je jedini grudnjak koji još nosim“. Biće vam jasno nakon videa.

 

3. Sopot - Jednog dana

Sopot i njihov spot za pesmu „Jednog dana” nominovan je i u kategoriji videa sa glavnom ulogom. Tekst i muziku radio je frontmen Petar Topalović, a u spotu glumi proslavljena glumica Nikolina Friganović.

 

4. Bohemija - Levo oko

Niški sastav Bohemija predstavio je pesmu "Levo oko“ prošle godine  u oktobru. Za njihov zvuk kažu da je raskošan, topa i nekako velselo tužan – šta vi kažete? 

 

5. Mr.Lee & IvaneSky feat. DJ Demian - Hello, how low?

Na ovom projektu Damir (Mr. Lee) je predstavio svoj novi alter ego – DJ Demiana. Kako kaže, sve više se bavio elektronikom i u jednom trenutku je zamislio da bi mogao biti DJ. Međutim, nije mu se svidela ideja da uzima tuđe pesme, već je odlučio da stvara sopstvene u kojima je DJ Demian glavni lik.

 

6. Katalena - Pretaknjeno srce

Kako ovaj slovenački sastav sam kaže: ova pesma je pklon svim njihovim sugrađanima u vremenima kuge u kojoj žive. Poslušajte sami šta imaju da poruče.

 

7. Kralj Čačka i Nina Bajsić - Voz Vlak

Kantautori Kralj Čačka i Nina Bajsić predstavili su pesmu „Voz Vlak“, drugi singl iz njihove radio-predstave „Soundtrack za film koji nije snimljen“. U pitanju je muzičko poetski street movie kako kažu, u kojem gledalac, odnosno slušalac doživljava filmsko putovanje kroz koje ga vode zagrebačka pesnikinja Nina Bajsić i beogradski kantautor i slikar Nenad Marić, poznatiji kao Kralj Čačka.

 

8. Funk Shui – Ne vreme

Makedosnki bend Funk Shui pravo je osveženje na muzičkoj sceni. Njihova muzika je ono što sebi možete pustiti u bilo koje doba dana i zaista uživati.

 

9. Naked - Pada mrak

Sledeći na listi su beogradski fusion kvintet Naked i njihova pesma „Pada mrak“.  Spot je snimam na obodu Beograda, gde se nalazi klub Ciglana. Evo kako je to ispalo.

 

10. Divanhana – Ćilim                   

Spot za ovu pemsu sniman je u predpandemijskom vremenu tokom boravka u Ljubljani. Kažu da je ova pesma svojevrstan eho iz njihovih prošlih života, odnosno vremena kada smo se svi mogli slobodno kretati, družiti, pevati i grliti. „Ćilim“ je takođe i glasnik jednog novog vremena koje će, probuditi samo ono dobro u ljudima.

Polako se približavamo kraju i više od pola kategorija je zvanično „otključano“, zato odmah idite na sajt https://mva2021.muzzik.tv/ i glasajte za svog favorita.

Autor vijesti Milica Ostojić

Korisnici
Logovanje korisnika