MUZZIK turneja po regionu imala je još jednu stanicu – Mostar!

Ove nedelje objavljujemo poslednje nominacije!

Na još jednoj od stanica na turneji MVA 2K21 po regionu, u prelepom Mostaru, večeras su objavljene nominacije za kategoriju Montaža, postprodukcija i FX i evo nominovanih:

Zoi – Nirvana

Stereo Banana – Krindž

Dara – Thunder

Porto Morto-Fatamorgana

Prti Bee Gee ft. Ajs Nigrutin & Dj Mrki - Cigging 

Zaradsutra – Vidim

Repetitor – Kroz vetar

Porto Morto – Vrijeme je za čilanje

Funk Shui – Ne vreme

Turbo Trans Turisti – Šimpanza

 

Podsetićemo se da je upravo iz ovog grada potekla grupa Zoster, čiji je spot za pesmu Treba mi keš nominovan u kategoriji EDM (Electro Dance Music).

U dosadašnjim nominacijama, BiH je postojbina još nekoliko izuzetnih autora i izvođača a među njima su Dubioza Kolektiv, Laka, Bruda, Sassja, Vinko Ćemeraš &Tavli Tuuli, Divanhana, Muha, Stoposto...

U okviru boravka u Mostaru, imali smo priliku da se sretnemo sa Orhanom Maslom Ohom, osnivačem Rock Škole Mostar, nekadašnjim  članom  Dubioza Kolektiva i čovekom  čiji se celi radni vek vezuje za muziku.  Želja osnivača Rock Škole Mostar je da poveže mlade ljude koji imaju ista interesovanja  i da zajediničkim snagama izgrade sistem kome je važan urbani muzičko-kulturni razvoj mladih koji je potpuno u skladu sa vremenom u  kome živimo.

Goran Rebac (grupa Zoster) i Orhan Maslo Ohi (Mostar Rock School) Foto: Muzzik

Takođe smo razgovarali s Marinom Bošnjakom, izuzetnim toncem i muzičkim producentom a posebno nam je zadovoljstvo bilo da se upoznamo i razgovaramo sa članovima mostarske grupe Zoster.

Marin Bošnjak, Foto: Muzzik

Takođe, bio je dobar i inspirativan razgovor sa Ivanom Katićem - Johnom iz hrvatske grupe M.O.R.T. s kojim smo obavili kratak intervju, gde je on, između ostalog, rekao:

„Mi spotove obično radimo gerilski... Manje-više... Ovo što sam večeras video na konferenciji me je iznenadilo u pozitivnom smislu. Kada vidimo ostale grupe da rade profesionalno, nama je to oduševljenje svakako. Ali naš fazon jeste da bude jednostavnije, ali efektivnije. Svaka čast za ljude koji se trude.“

Ivan Katić - John, grupa M.O.R.T., foto: MUZZIK

Muzzik Video Awards festival predstavio je do sada 14 kategorija, a sada nas očekuje velika završnica.

Nadamo se da smo vam pružili priliku da se, barem na trenutak, oslobodite stiska Youtube algoritma i oseti svežinu koju pruža zvuk SEE regije.

Dakle, za nekoliko dana, publika će imati kompletan uvid u sve video spotove koji su pronašli svoje mesto u ovogodišnjoj konkurenciji. Festival ove godine predstavlja 17 kategorija, što će reći 17 pobednika, čiji će video spotovi odneti titulu najboljih u 2021. godini.

Promocija MVA 2K21 u Mostar Rock School, Foto: Muzzik

Podržite svoje favorite glasajući za njihove video spotove, pogurajte ih ka vrhu!

Evo linka za glasanje za kategoriju Montaža, specijalni efekti i postprodukcija https://mva2021.muzzik.tv/srp/montaza-specijalni-efekti-i-postprodukcija/

Pogledajte ko je sve nominovan i u kojoj kategoriji, biće tu raznih iznenađenja!  https://mva2021.muzzik.tv/ 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika