Bosanskohercegovačka grupa Divanhana nominovana za video rad za pesmu Ćilim

Ova pesma je jedna od 10 nominovanih u MVA 2K21 kategoriji FUSION VIDEO

Grupa "Divanhana" je obeležila deset godina uspešnog rada pesmom pod nazivom “Ćilim” I sa njom ušla u najuži krug nominovanih na našem konkursu. Reč je o još jednoj autorskoj kompoziciji ovog popularnog sastava.

Tekst za pesmu “Ćilim” pisao je Samir Šojko, a datira još iz sredine devedesetih godina, kada se na obalama reke Miljacke rodilo par romantičnih stihova uz prepoznatiljvu dozu Bosanskog humora. Muziku za ovu numeru potpisuje čak 9 autora, gde su pored članova Divanhane svoj doprinos dali i članovi popularnog austrijskog benda Russkaja.

 „Već dugo godina, negdje skriven u džepu od odjeće za koncert, stajao je tekst Samira Šojke koji smo dobili u amanet od gospođe Enise Hajdarević Šojko. Tekst koji je pisan sredinom devedestih godina, pričao je romantičnu priču koja svojom ljepotom i notom šaljivosti prkosi jednom teškom vremenu kojeg su proživljavali Sarajke i Sarajlije. Baš tada, u tom svirepom beznađu, tokom pranja ćilima na obalama rijeke Miljacke, rađao se neki novi sevdah. To je sevdah koji smo željeli sa cijelom planetom da podijelimo - kaže pijanista benda Neven Tunjić.

Evo ko je sve učestvovao u radu na ovom video spotu:

Scenario i režija Saleks Perić i Neven Tunjić

Direktor fotografije: Davorin Đuranović

Montaža, animacije, ocenjivanje boja: Sallek Perić

Stil: Oshiosh (Irma Saje & Vanja Ciraj)

Muzika: Šejla Grgić, Neven Tunjić, Nedžad Mušović, Irfan Tahirović, Pavel Šalman, Georgij Makazarija, Titus Vadon, Zebo Adam, Dima Miler

Tekst: Samir Šojko, Neven Tunjić

Izradu ovog spota podržao je MOST - Most za balkansku muziku.

Za spot Ćilim možete glasati ovde https://mva2021.muzzik.tv/srp/fusion-video/  a pogledajte ko je sve nominovan u ostalih 16 kategorija I glasajte za svoje favorite https://mva2021.muzzik.tv/  

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika