Ovo je vredelo čekati: Tek objavljena pesma grupe Alo! Stari „Prie tako leto”

A oni kažu: „Uspeh preko noći dolazi posle dvadeset pet godina“

Alostari (stilizovano Alo! Stari) je slovenački pank bend iz Maribora, koji deluje od 2019. Njihove pesme su na lokalnom dijalektu.

Novajlije 2019. (po izboru RTV MMC), koji su na proleće pre tri godine osvežili scenu pesmom „Nea vem kam”, zapravo su stari znanci s muzičke scene.

Uz razne projekte poput Happy ol Mc’Weasel, Trash Candy i drugih, odsvirali su preko 300 koncerata širom Evrope, a onda je došlo vreme za nešto novo, sveže, lokalno. Formirani su ALO! Stari, a oni su:

Tine Matjašič - glavni vokal

Matić Mlakar - gitara

Jernej Metež - gitara

Matej Kosmačin - bas gitara

Tomaž Medvar - bubnjevi

Njihov poslednji singl „Šta treba da uradim za tebe” izašao je pre jedanaest meseci, a u aprilu ove godine su prvi put došli u Ljubljanu na zajednički koncert sa Manifestom gde su u intervjuu  za portal Rocker.Si izjavili: „Uspeh preko noći dolazi posle dvadeset pet godina“

Po izboru urednice Klare Zupančič sa Vala 202, pesma grupe „Nea vem kam“ je među najboljim slovenačkim pesmama 2019. godine a ova nova, tek objavljena, „Prie tako leto” baš ih predstavlja u najboljem svetlu, slušajte i uživajte, prava, dobra punk stvar:

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika