Škofja Loka - Okinawa san

Oni to zovu - Women’s Power Pop!

„Škofja Loka” je beogradski sastav nastao kasnog proleća 2021. godine kao skupina umetnika koji se bave kako audio, tako i vizuelnom umetnošću. Kičmu benda čine autori muzike i tekstova: Milica Kaličanin i Nataša Gvozdić (glavni vokali - umetničko „Puslice iz pakla”), Petar Rudić ( ex Svi na Pod - sintisajzeri i sekvenceri ), Saša Ivanović ( ex „Mravi” i „Svi na pod” - perkusije ), Aleksandar Firez (gitara, sintisajzeri i sekvenceri) i Jakov Firez ( truba i klavijature).

Ostatak sastava su profesionalni muzičari i aranžeri: Armin Bušatlić (ex „Dubioza Kolektiv” - gitara ) Ivana Vukumirović (  2Manivi” - prateći vokali ) Miloš Delić (ex 2Mravi” - bubnjevi), Aleksandar Dervišević ( ex „Mravi” i „Natalee” - bas), Strahinja Hadži-Tonić („Del Arno Bend”, „Natalee” - saksofon), Andrija Petrović („Del Arno Bend”, „Natalee” - trombon) kao izvođači i aranžeri svojih deonica.

 

Autorska muzika benda se oslanja na najrazličitije muzičke stilove i pravce 20. i 21. veka, čijom spontanom kombinacijom i raznim varijacijama, a pod uticajima grada i podnevlja u kom članovi obitavaju,  lako dolazi do svog autentičnog izraza. Muzika je plesna i emotivna, a tekstovi opisuju delove unutrašnjeg života savremene žene u gradskoj sredini, dok je pravac alternativa svemu što se trenutno dešava na muzičkoj domaćoj sceni. Članovi benda su taj pravac opisali kao Women’s Power Pop.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika