Škofja Loka - Okinawa san

Oni to zovu - Women’s Power Pop!

„Škofja Loka” je beogradski sastav nastao kasnog proleća 2021. godine kao skupina umetnika koji se bave kako audio, tako i vizuelnom umetnošću. Kičmu benda čine autori muzike i tekstova: Milica Kaličanin i Nataša Gvozdić (glavni vokali - umetničko „Puslice iz pakla”), Petar Rudić ( ex Svi na Pod - sintisajzeri i sekvenceri ), Saša Ivanović ( ex „Mravi” i „Svi na pod” - perkusije ), Aleksandar Firez (gitara, sintisajzeri i sekvenceri) i Jakov Firez ( truba i klavijature).

Ostatak sastava su profesionalni muzičari i aranžeri: Armin Bušatlić (ex „Dubioza Kolektiv” - gitara ) Ivana Vukumirović (  2Manivi” - prateći vokali ) Miloš Delić (ex 2Mravi” - bubnjevi), Aleksandar Dervišević ( ex „Mravi” i „Natalee” - bas), Strahinja Hadži-Tonić („Del Arno Bend”, „Natalee” - saksofon), Andrija Petrović („Del Arno Bend”, „Natalee” - trombon) kao izvođači i aranžeri svojih deonica.

 

Autorska muzika benda se oslanja na najrazličitije muzičke stilove i pravce 20. i 21. veka, čijom spontanom kombinacijom i raznim varijacijama, a pod uticajima grada i podnevlja u kom članovi obitavaju,  lako dolazi do svog autentičnog izraza. Muzika je plesna i emotivna, a tekstovi opisuju delove unutrašnjeg života savremene žene u gradskoj sredini, dok je pravac alternativa svemu što se trenutno dešava na muzičkoj domaćoj sceni. Članovi benda su taj pravac opisali kao Women’s Power Pop.

Autor vijesti Maja Jovanović

0 Komentari

Korisnici
Logovanje korisnika