Održana je Muzzik press konferencija

U prostoru Muzzik TV-a održana je zvanična konferencija za štampu povodom proglašenja svih pobednika u 17 kategorija konkursa MVA 2K21

Na konferenciji su govorili Jovana Blagojević, Danko Gajić i Dušan Varda.

Za početak, Jovana Blagojević koja je deo Muzzik tima i čitave organizacije istakla je kako je cilj MVA 2K21 uspešno postignut, ističući da to znači da je došlo do umrežavanja umetnika, kao i ljudi iz sveta videa, muzike, filma…

FOTO MUZZIK: Jovana Blagojević

Kako je 2021. pokazala izuzetnu vitalnost, osveženje i novitete u žanru RnB, predstavljen je i pobednik ove kategorije – bosanski reper Stoposto.

Dušan Varda, art director festivala istakao je svoja zapažanja o muzici regiona rekavši: “Proizvodnja je svake godine na sve boljem nivou. Sve više novih bendova se pojavljuje. Zaista, količina video spotova koji se pojavljuju svake nedelje je impozantna I to je teško ispratiti. Žao mi je što i mnogi drugi nisu takođe mogli da dobiju nagrade jer je zaista bilo izuzetnih ostvarenja”.

Prva pomisao mnogih bila je da će period pandemije demotivisati umetnike da stvaraju. Na sreću svih nas, desilo se upravo suprotno. Izvođači su imali više vremena koje su posvetili kreiranju sjajnih audio-vizuelnih dela. Tako je i Muzzik TV došao do toga da svoju kreativnost, ideje i koncept proširi i predstavi izvan granica Balkana.

Na konferenciji je takođe predstavljen rad Muzzik kancelarije u Londonu iza koje stoji Danko Gajić. On je u svom obraćanju prokomentarisao rad Muzzik TV-a na ovaj način: “Koncepcija je originalna, ne vidim da neko radi nešto ni približno slično. Produkcija je toliko kvalitetna, da sam siguran da bi mogla da bude mainstream”.

FOTO MUZZIK: Danko Gajić

Glavna zamisao Muzzik kancelarije u Londonu jeste predstavljanje svih melodija, stihova i generalno audio-vizuelnih projekata sa Balkana. Na taj način, originalnost regionalne scene doći će i do drugih krajeva sveta, ističući kvalitet onoga što izvođači iz regiona imaju da pokažu.

Za kraj, konferencija je bila završna tačka projekta MVA 2K21, ali sasvim sigurno i početna tačka priče o projektu koji nas očekuje sledeće godine. U pitanju je MOBA (Music Open Balkan Awards) koji će u različitim kategorijama da nagrađuje umetnike čiji video spotovi nastaju ove, 2022. godine.

Vaše prijave očekujemo, novim pesmama i projektima se radujemo i o svemu što vredi videti i čuti obaveštavamo putem našeg sajta muzzik.tv, televizijskih kanala i zvaničnih profila na društvenim mrežama.

Autor vijesti Iva Đorđević

Korisnici
Logovanje korisnika