Exit je juče napunio 22 godine!

Dragana Mićalović i Viktor Savić jednoglasno: Postoji mesto gde osmeh uvek pobeđuje! 

Pre 22 godine, na današnji dan, prvi put je u istom dahu odjeknula mladalačka želja za slobodom i konekcijom sa svetom. Tada je stvoren EXIT i više od dve decenije kasnije, istrajno i beskomprimisno definiše ga ono što ga je i stvorilo: zajedništvo, bezuslovna podrška, sloboda i slavljenje života.

To mesto, na kojem se dešava magija, a nemoguće postaje moguće, uvek je bilo mnogo više od festivala. Stvaralo je uspomene i prijateljstva, uzdizalo emocije do najvišeg nivoa, podizalo porušene mostove, stvaralo svet u kojem smo svi isto pleme i govorimo istim jezikom, a taj jezik je ljubav. Za generacije i generacije klinaca EXIT nije bio samo IZLAZ, nego i PUT. Od tog 29. juna 2000. do danas glasno poručuje i neće stati: Tu smo jedni za druge, svuda i (za)uvek! 

Prošle godine, uprkos svim okolnostima, EXIT je bio svetlo na kraju tunela, prvi veliki festival na svetu od početka pandemije, a ove godine festivalsko zajedništvo će otići korak dalje, pokazujući da ljudi umeju da budu tu jedni za druge –  bezuslovno. Da je „kul“ biti podrška osobi do tebe, kako to dugogodišnji Exitaši, glumica Dragana Mićalović i glumac Viktor Savić poručuju u videu koji je novosadski festival objavio povodom rođendana: EXIT je mesto gde neko može biti sam sa muzikom, ali nikada usamljen, EXIT je mesto gde je uvek izlazak sunca i gde osmeh uvek pobeđuje!

U 22 godine skupilo se mnoštvo izazova, ali je festival iz godine u godinu donosio čaroliju u grad i spajao ljude iz zemlje, regiona i sveta, u trenutku kada je to delovalo nespojivo. EXIT je davno postao i ostao mesto na kojem je i nemoguće uvek moguće, na kojem noći nikad ne traju dovoljno dugo i gde je energija u zenitu. EXIT je povratak kući, na Tvrđavu. Zajedno. (Za)Uvek!

Autor vijesti Milica Ostojić

Korisnici
Logovanje korisnika