Nesvakidašnji nastup brazilskih gerilaca metala na EXITU!

Sepultura za kraj...

Poslednjeg dana festivala EXIT na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu je nastupala nama draga i uvek verna Sepulturica! Šta reći.. Sepultura je prosto rečeno,  raznela Mejn stejdž na Exit-u!

Posetioci su stigli sa raznih krajeva sveta samo kako bi čuli svoj omiljeni bend, a uzbuđenje pred njihov izlazak na binu bilo je ogromno. Pored nas balkanaca imali smo prilike da vidimo mnoge strance koji su došli čak iz drugih kontinenata da čuju ovaj bend.

Kada se bend konačno pojavio, usledio je vrisak i gromoglasan aplauz, a uz već prvi riff gitare svi su zaigrali i zapevali zajedno sa muzičarima. Spektakularnim nastupom grupa je oduševila obožavaoce koji su pevali uglas. Od poznatih numera iz albuma Roots, Chaos A.D., Quadra, Nation, Against, Sepulquatra, grupa je svojom energijom uspevala kroz svaku pesmu da ostavi publiku bez daha. Meni kao ljubitelju starijih radova je izrazito žao što nisu odsvirali „Dead Embryonic Cells“ numeru. Da li je to zbog izrazitog poštovanja prema Cavaleri, ili prosto propust, ili još bolje kratak rok vremena – nismo sigurni... Svakako bend je opravdao svoje na više načina!

Ujedno sa početkom njihovog nastupa, autori grupe su se izvinuli zbog nemogućnosti dolaska gitariste benda, povodom tragičnih okolnosti koje su ga zadesile. Njega je zamenio njihov dobar prijatelj i gitarista iz Brazila. Bez obzira, nastup je bio nesvakidašnji!

U pogledu publike, moglo bi se reći da je iz prve ruke bilo većinski broj novih fanova njihove muzike, ali, u krugu mosh pita, primetio se i izvanredan broj old school fanova Sepulture koji su vešto, harmonijski pratili nastup grupe i pripremali ogroman krug (jelte prostor) za šutkanje! Imali smo prilike da budemo deo te priče, usledile su par fotografije, ali i dosta prašine (FOTO/VIDEO xD).

Poslednji kap energije su preneli sa pesmom „Roots Bloody Roots“. Verovatno najiščekivanija pesma cele noći. Masa ljudi je opasno „izdivljala“!

Ono što možemo uputiti vama čitaocima je da je ovo možda najbolji nastup EXIT-a, barem u pogledu rokenrola i metala. Harmonija benda i publikuma je nešto što se nažalost retko-kad oseti na EXIT-u. Ovo je primer da ništa nije nemoguće, barem po pitanju rokenrola...

Autor vijesti Mihajlo Kitevski

Korisnici
Logovanje korisnika