Objavljeni su finalisti HEMI muzičkih nagrada a četiri HEMI benda će nastupiti na ovogodišnjem EXIT festivalu!

 

Proglašeno je devet finalista četvrtog izdanja HEMI Music Awards, a Srbiju će na ovom programu talentiranih glazbenika predstavljati bend Kenny Nije Mrtav.

Izvođači dolaze iz devet zemalja srednje i jugoistočne Europe, među kojima su, osim Srbije, Češka, Estonija, Grčka, Mađarska, Sjeverna Makedonija, Poljska, Rumunjska i Slovenija. Partner projekta HEMI u Srbiji je EXIT fondacija. F

inalisti HEMI-ja i ove godine predstavljaju širok raspon glazbe, uključujući topli, potpuno analogni zvuk Island Mint iz Češke, eterični, nadnaravni pop Estonke Anne Kaneeline, žanrovski spoj dance-punk glazbe AMKA iz Grčke , duboka, psihodelična i veličanstvena groovy glazba mađarske grupe Freakin' Disco, agresivni i eksperimentalni zvučni duh Lufthanse iz Sjeverne Makedonije, avanturistički i nepredvidljivi jazz poljskog Immortal Onion, melankolični, sanjivi pop stil rumunjskog ženskog dua Musspell, vrlo dinamičan i naelektrizirani indie-punk Kenny Nije Mrtav iz Srbije i mutni, umjetnički i razigrani power-pop slovenske Astrid.

Ovih devet izvođača u narednom razdoblju će imati mentorstvo i obuku koja će razvijati njihove vještine i kompetencije u područjima komunikacije i poslovnih prihoda, a sve u cilju pokretanja međunarodne karijere.

Također, izvođači će imati pristup tzv HMA 2024 turneja diljem Europe, tijekom koje će surađivati ​​s booking menadžerima i umrežavati se s kolegama glazbenicima iz devet navedenih HEMI zemalja.

Vrijednost ovog paketa mentorstva, obuke i promocije je 2.000 eura za svakog finalista HMA. Također, na ovogodišnjem EXIT festivalu nastupit će četiri HEMI benda! HEMI Music Awards (HMA) je program za talentirane umjetnike koji su spremni razviti međunarodnu karijeru i koji žele doći do novih tržišta i publike.

HMA organizira Centar za razmjenu glazbenih inovacija (HEMI), a proizlazi iz europske inicijative koja ima za cilj podržati umjetnike i profesionalce iz glazbenih industrija: Češka, Estonija, Grčka, Mađarska, Sjeverna Makedonija, Poljska, Rumunjska, Srbiji i Sloveniji.

Više informacija na: www.hemimusichub.com

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika