Montenova NIJE HTJELA u punk verziji

Kruševački  Tri-o kreće u osvajanje publike ovom obradom

Tek nekoliko dana nakon što se na digitalnim platfomama ukazao EP ‘Punk POPlava 1′, debitantsko diskografsko ostvarenje kruševačkog superbenda Tri-o stigao nam je i njihov video prvenac  - obrada čuvenog hita „Nije htjela“ Kemala Montena.

Nakon raspada nekoliko poznatih kruševačkih grupa (Katabazija, Crveni karton, Dangube) nastao je Tri-o, ekipa vrhunskih muzičkih kreativaca koji su, posredstvom Take It Or Leave It Records, (nastarije privatne diskografske kuće u Srbiji , osnovana 1991. godine čija je ideja vodilja od početka je da daju šansu neafirmisanim bendovima da izađu na tržište) odlučili da neke od svojih pank obrada velikih pop hitova iz davne jugoslovenske prošlosti podele sa publikom.

Na ovom debitantskom ostvarenju nalazi se prvi set od pet tema: svoje mesto su našle „Nije htjela“ (Kemal Monteno), „Dodirni me“ (Galija), „Teška vremena prijatelju moj“ (Neki to vole vruće), „Obična ljubavna pjesma“ (Aerodrom) i „Sanja“ (Alisa).

Pesme su snimljene u kruševačkom studiju Zamajac Underground, iz jednog „tejka“, a produkciju potpisuju sami članovi benda.

„Namera ovog EP-a je da neke pesme, koje, da tako kažemo, alternativnija, ili pankerskija publika vidi kao „ljigave“ predstavi u drugučijem aranžmanu, do mere da možemo reći da je skriveni motiv možda i restauriranje upravo tog emotivnog zrna koje se nekako izgubilo u zadnjih trideset i više godina sistematskim brisanjem pozitivnih emocija“, objašnjavaju članovi benda razlog zašto im prvenac upravo ove pesme nosi na sebi.

Tri-o čine: Fat Zed – bubnjevi (ex ZAA, Katabazija, The Scarps…), Steven Pavlović – gitare i vokal (ex Crveni karton) i Dejan Todorović – bas (ex Dangube).

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika