Dara, bugarska zvezda neprekidnog sjaja!

Pobednica MVA 2K21 konkursa u kategoriji za najbolji EDM video ima novi spot!

Rođena u Varni, Darina Nikolaeva Yotova je 2015. godine učestvovala u bugarskoj verziji rijalitija The X Factor gde je završila na trećem mestu, a njen mentor je bio bugarski reper Krisko. Nakon što je napustila The X Factor, Darina Yotova je potpisala ugovor sa bugarskim ogrankom svetski poznate muzičke kuće Virginia Records i usvojila umetničko ime Dara. U leto 2016. objavila je debitantski singl "K'vo Ne Ču", praćen muzičkim spotom. Nekoliko nedelja kasnije, singl je dostigao vrhunac na bugarskim top listama, a sledeća, engleska verzija pesme, pod nazivom "Onto You" objavljena je 29. Septembra iste godine, i bila je usmerena ka evropskoj i svetskoj publici.

Tako je počela međunarodna karijera ove izvanredne pevačice i shouwomen i tako traje i dalje.

Ona je odličan vokalista, sarađuje sa vrhunskim autorima i izvođačima i svaki njen album i spot su visoko podignita prečka za njene kolege.

Od 2021. Dara je trener na Glasu Bugarske.

U aprilu 2022. Dara je objavila svoj debi album „Rodena Takva”  koji je promovisala  velikim koncertom uživo na JoY Station, u  Sofiji.

Dara je pre nekoliko dana objavila novi singl, Mr. Rover (by Monoir) i njegov pohod na radio stanice širom sveta se zahuktava. U izradi pesme i spota učestvovali su:

Muzika, tekst i aranžman: Cristian Tarcea, Darina Yotova, Siv Marit Egseth, Valentina Nikova, Produkcija: Cristian Tarcea (Monoir) Režiser spota: Joro Peev, DOP: Hristin Nikolov, Montaža: Ivan Dimitrov – Torex, Joro Peev, Kosa: Georgi Petkov, Makeup: Gergana Pashtrapanska, Styling: Katya Ganeva, Koreograf: Milen Dankov , Plesači: Daniel Binev, Gabriela Aleksandrova, Eva Marmarova.

 

 

U međuvremenu, Dara nam je poslala svoju fotografiju, koju je takođe podelila sa fanovima na svom instagram nalogu, na kojoj se slikala sa pobedničkom gitarom osvojenom na našem konkursu  za MVA (MUSIC VIDEO AWARDS) 2K21 u kategoriji  NAJBOLJI VIDEO U ELECTRO DANCE MUSIC SPOTU. Njen odnos prema medijima i fanovima je izuzetan, tako da nam je saradnja s njom bila jedna od lepših iskusatava u toku ovog konkursa.

Slušajte Mr. Rover i uživajte uz Daru!

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika