Kacy Hill - Simple, Sweet, and Smiling

A iza sve te slatkoće i vedrine kriju se brige i strahovi o kojima se ne stidi da govori

Simple, Sweet, and Smiling je pesma sa trećeg studijskog albuma američke kantautorke Kacy Hill. Samostalno je objavljen u oktobru 2021 a prethodili su mu singlovi „Seasons Bloom“ i „Easi Going“.

Kacy Hill je američka pevačica, tekstopisac, producent i bivši model. Rođena je i odrasla u Feniksu, Arizona, a ranije je radila kao model za American Apparel.

Šarmantni treći album pevačice i tekstopisca koja sada živi u  Los Anđelesu, pun je stalnih briga, ali njeni naglasci na sint pop iz 80-ih prožimaju muziku osećajem lakoće.

Otprilike u sredini Simple, Sweet, and Smiling, Kacy Hill luta napolju i gleda u mesec. Ponoć je, a 27-godišnja pevačica je pobegla sa zabave, dok njen saputnik ostaje tamo, dole niz ulicu. Volela bi da je mogla da ostane, ali je preplavljena anksioznim fiksacijama: „Samo preterujem/Ne mogu da ućutim“, peva delikatno. To je poznata postavka njenih pesama, koje se često kreću ka okolnom pejzažu dok ona nemirno pregovara sama sa sobom. Uznemirenost je u Kaceyinoj prirodi: Kako se našalila na Tviteru, dve reči koje najbolje opisuju njen etos su „ambijentalni stres“.

 

 

Simple, Sweet, and Smiling, njen šarmantni treći album, pun je stalnih briga: o tome da stagnirate u svojim težnjama i da ste neadekvatni u odnosima s ljudima koje volite, o tome da vas zauvek muči strah. U vreme kada je Hill pisala ovaj zapis, njen otac je preživeo srčani udar, a njen agorafobični panični poremećaj se vratio. Usred takvih problema, koncept biti „jednostavan, sladak i nasmejan“ postao je nedostižna težnja: „Bila je to ideja, u mom sopstvenom malom svetu, da ne želim da budem ovakva težina u tuđem životu“, rekla je ona. Kao da želi da se pozabavi fantazijom svega toga, ona se pojavljuje na naslovnoj strani albuma kao pin-up devojka ispred pozadine zalaska sunca, turističke vizije raja.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika