Duo Valentino Bošković objavio spot za pesmu Amorella

„Godina 1646. Nedija. Pope san se na Vidovu goru i lansiro u Svemir. Od tad lutan i pivan stvori... stvari... stveri...  Nema mi nazad dokle god ne uvedu liniju Autotrans Supetar – Mars“

Ovim gore navedenim rečima članovi dua Valentino Bošković,  Branko Dragičević i Josip Radić, opisuju sebe na svom Facebook nalogu. Sviraju kad se susretnu jer  jedan živi u Splitu, a drugi u Zagrebu.  Za sebe kažu da su kombinacija „Davida Bowieja, Daft Punka, Syda Barretta i Novih fosila".

 

Valentino Bošković, Foto: YT printscreen

 

Oni žele da predstave priče o istoimenom astronautu, koji je jedne nedelje 1646. napustio planetu Zemlju. Vratiće se 14. februara 2046. godine i tada će bend imati svoj prvi koncert ikada (možete se pridružiti zvaničnom FB događaju) na planini Vidovoj gori na ostrvu Brač.

„Amorella” nije nova stvar ali je ovih dana dobila svoj animirani tretman. Spot je izanimirala hvarska maturantkinja  Ivana Šerić, nadahnuta svojom okolinom, ali i izazovima bračkog govora. Ivana je za rad na spotu rekla:

„Godinama već vučem inspiraciju iz glazbe, a za ovaj spot su me nadahnule moja nona i njena sestra. Zbog njih sam i izabrala ‘Amorellu‘ jer ih pronalazim u stihovima. Nastojim eksperimentirati s tehnikama pa sam kombinirala digitalnu animaciju s animacijom ručno šivenog veza koji isto dolazi od moje none koja me inspirira svojim ručnim radovima. Zajedno smo izvezle uvodnu špicu i refren spota, a zbog dijalekta i tematike glazbe Valentina Boškovića sam se i upustila u ovakav izazov. Bilo je teško kombinirati srednju školu, pripreme za faks i izradu ovog spota, ali sam si na jedan svojevrstan način potvrdila ljubav prema animaciji.“

 

Valentino Bošković, Foto: YT printscreen

 

Novinarka Valentina Sertić, je rekla: “Pjesma ‘Amorella‘ nosi ime slavnog ro-ro putničkog broda proizvedenog u Brodosplitu, a koji od kraja osamdesetih plovi pod finskom zastavom. Taj je brod svojevremeno bio ponos grada Splita. Lordan Zafranović, još jedan ostrvljanin, rođen na Šolti, snimio je 1989. godine dokumentarac Amorella – Put u budućnost.”

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika