SOPOT - Ostani čovjek

Nova pesma sa budućeg albuma koji je u pripremi

„Grupa Sopot je savremeni muzički hibrid koji nastaje mešanjem elektro rocka sa dramendbejsom, regeom, dabom i balkanskim tradicionalnim muzickim motivima“ kažu oni za sebe.

Ova banjalučka grupa ima novi singl, „Ostani čovjek”, za koji je muziku i tekst pisao Petar Topalović a aranžman potpisuju svi članovi Sopota. Zajedno s pesmom izašao je i video spot, u kome glume Una Koščica i Emilija Tomić, a protagonisti  su i članovi benda Sopot. Režiju video spota potpisuju Sonja Savić i Saša Karanović, dok je za kameru bio zadužen Dalibor Danilović, producent je bila Sara Đerman,  a za montažu su bili zaduženi Dario Đuraković i Dalibor Danilović. Kompletan video je snimljen u poznatom banjalučkom kafe baru “Žiža”.

„Nova pjesma ’Ostani čovjek’ govori o crnim danima u kojem se svijet trenutno nalazi, ali da u svemu ovome treba ostati čovjek i pored svega što se dešava. Svakom od nas naiđu crni dani. Važno je da smo svjesni da će proći i da ne dozvolimo da crni dani utiču na nas. Važno je da ne skrenemo sa svog puta”, poručio je frontmen benda Petar Topalović.

 

Sopot, fotografija sa nastupa, printscreen zvanična FB stranica

 

„Naš pristup četvrtom albumu je da stvaramo pjesmu po pjesmu, te ćemo izbacivati singl za singlom. Plan je da na kraju sve pjesme skupimo na novom albumu. Album za sada nema ime, ostavićemo da se to vremenom razvija i da dođe samo od sebe, polako“, poručili su članovi benda.

Grupa Sopot je, inače, na konkursu za Muzsic Video Awards (MVA) 2K21 bila nominovana u dve kategortije: za najbolji FUSION video spot s pesmom „Jednog dana“, a u kategoriji  za najbolju ulogu u video spotu  bila je nominovana glumica Nikolina Friganović.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika