Warhaus – Desire

Nežna i tužna pesma omiljenog Belgijanca

Marten Devoldere je belgijski pevač, kantautor i multiinstrumentalista, poznat po tome što je ko-vokal i polovina dua za pisanje pesama koji stoji iza belgijske indi rok grupe Balthazar. Devoldere je takođe kreativni mozak iza podjednako hvaljenog projekta solo snimanja Warhaus.

 

Sa Warhausom, Devoldere je dodatno učvrstio reputaciju za stvaranje urbanog i dekadentnog, umetničkog rocka sa pristupačnim senzibilitetom naklonjenim popu.

 

Treći Warhaus album ovog belgijskog pisca tekstova i multiinstrumentaliste, Ha Ha Heartbreak, biće objavljen 11. novembra 2022. Materijal za album je napisan tokom tronedeljnog boravka u Palermu. Sve što je Devoldereu bilo potrebno bila je samoća hotelske sobe, gitara, mikrofon i nedavno slomljeno srce.

 

Warhaus, omot albuma Ha Ha Heartbreak

 

Tuga je bila preteška za podnošenje, pa je otišao na Siciliju da pobegne. Ali, kako se uvek ispostavi, oni koji pokušavaju da prenebregnu bol u srcu brzo nalete na sebe, pa se na albumu vidi kako Devoldere svoju tugu umotava u neobične zvuke, trenutne pevačke refrene i neodoljive melodije. Zvučno, materijal je lagan, ali bujan, sa žićanim instrumentima, senzualnim vokalom, hornama, pa čak i razigranim klavirskim delovima. Krajnji rezultat je album koji je duboko i dirljivo emocionalno istraživanje, ali ipak nešto muzički veoma bogato.

Režija spota potpisuje Pieter De Cnudde dok je direktor fotografije Maxime Desmet.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika