Warhaus - Time Bomb

Još jedan spot sa prelepog albuma Ha Ha Heartbreak koji izlazi u novembru

Warhaus, nadimak najvećeg belgijskog alt pevača, Martena Devolderea, najavljuje svoj novi album, Ha Ha Heartbreak, koji izlazi 11. novembra preko Play It Again Sam na teškom 12″ vinilu, CD-u i u digitalnoj formi.

Prošlo je pola decenije otkako je Varhaus, zamisao Martena Devolderea (Baltazar), iznenada osvojio naša muzička srca trijumfalnim dvostrukom pobedom We F*cked A Flame Into Being (2016) i Warhaus (2017). I ne, ne zato što je svoje vreme provodio nemilosrdno pišući i usavršavajući novi materijal u Gentu, naprotiv. Pesme sa albuma Ha Ha Heartbreak su se pojavile za samo tri nedelje u sparnom gradu Palermu. Sve što je Devoldereu bilo potrebno bila je samoća hotelske sobe, gitara, mikrofon i srce koje je nedavno bilo slomljeno na hiljade delova. Tugu je bilo teško podneti, tako da je, naravno, Sicilija bila bekstvo. Ali kako to ide, oni koji pokušavaju da pobegnu od života brzo nalete na sebe.

 

Warhaus, Foto: YT printscreen

 

Izdajnički kontrast između forme i sadržaja opstaje kroz ceo album: Ha Ha Heartbreak  – čak i naslov je privlačan – umotava Devoldereovu tugu u instant pevačke refrene i neodoljive melodije.

Zvuk, međutim, ostaje divno lagan. Ljulja se i blista sa primamljivim žicama, senzualnim pratećim vokalima, hornama, razigranim klavirskim delovima, bilo čime da olakša opterećenje. „Ha Ha Heartbreak“ omogućava da ovo bude dirljivo emocionalno istraživanje i putovanje u sebe.

Warhaus, ovo je muzika koja se voli.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika