Plastic Sunday sa novim singlom ,,Vreme” u duhu starog MTV-a!

Reinkarnacija prave alternative niške scene

Niški sastav Plastic Sunday nakon godinu dana od prethodnog singla Mesto za nas” predstavlja novu, još alternativniju stvar koja se zove ,,Vreme”.

„U pitanju je singl ali i propratni video spot za koji imamo štošta da kažemo. Pre svega, čast nam je da kažemo da je u kolaboraciji sa mladim rediteljem MuzzikMihajlom Kitevskim, ovaj spot rađen u našem tonskom studiju. Pored toga, izuzetno nam je drago što je grupa Plastic Sunday imala poverenje u nas povodom proizvodnje ovoga spota." rekle su kolege iz MUZZIK-a

Spot za pesmu Vreme" je rađen u duhu starih VH1/MTV spotova iz kasnih 80-tih, ranih 90-tih. Još jedna zanimljivost, tehnika snimanja nije simulacija starog, već realna realizacija analognog snimanja sa starih HI8 kaseta, uključujući i nekonvencionalnu montažu.

 

Plastic Sunday, Foto: Mihajlo Kitevski

 

Reditelj spota izjavljuje: U toku snimanja, dešavalo se par puta da “deck” od kasete koči. To je bilo jako iscrpljujuće i mnogi dobri inserti grada, jelte, pejzaži, nisu mogli da se upotrebe u montaži, jer je sve bilo polovično snimljeno. Iskreno sam oduševljen kako je ostatak snimanja prošao dobro! Zahvaljujem se svim ljudima koji su me podržavali u ovako nekonvencionalnom pristupu snimanju i obradi spota. Pre svega Milanu Mitroviću iz Plastic Sunday-a, Tijani Živković. Hvala Muzzik tv-u na potpunoj slobodi u korišćenu prostora, kao i menjanju mizanscena prostora, i hvala na prilici da i dalje kreativno maštam i stvaram!”

Pored nove pesme bend najavljuje i kompilacijski album, kao i studijski album koji je u procesu snimanja, ali i početak saradnje s izdavačkim kolektivom Pop Depresija/Kišobran.

Plastic Sunday je tokom cele svoje karijere bio poznat po angažovanim pesmama, majstorskim gitarama i apokaliptičnoj atmosferi, a u skladu sa tim je i nova pesma ,,Vreme”, koja je uz sve to obojena i shoegaze nijansama. Pevač i bubnjar grupe Milan Mitrović u jednoj rečenici objašnjava ideju novog singla: Plastic Sunday u novom singlu postavljaju pitanje intelektualnih merila u današnjoj društvenoj klimi.”

Pesma „Vreme“ snimljena je u studiju „Strip“ u Beogradu jula 2021. godine, snimatelji su bili Danijel Jurišić, Andrija Cecić i Mladen Mitić koji je uradio produkciju i miks ovog singla. Art direkciju, režiju i analognu montažu sa video kasete HI8, uradio je mladi reditelj Mihajlo Kitevski, čije je delo i sam video za singl „Vreme“. U glavnoj ulozi pojavljuje se Tijana Živković, dok su koreografiju u spotu uradile Anja Milosavljević i Aleksandra Obradović.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika