Dina Jashari je dobitnica nagrade „Milan Mladenović“

Ova izuzetno talentovana devojka nagradu je osvojila sa pesmom Doma

,,Ovo je velika podrška za mene i moju muziku i hvala vam što podržavate umetnike sa naših prostora. Prošle godine sam takođe bila u finalu sa drugom pesmom i dobila sam stvarno divne komentare”, uzbuđena je bila Dina Jashari po dobijanju Nagrade Milan Mladenović 2022, čija je ovogodišnja laureatkinja.

Dina Jashari (Severna Makedonija) je sa pesmom ,,Doma” postala nosilac Nagrade Milan Mladenović 2022 koju dodeljuje Zadužbina Milana Mladenovića za najbolju pesmu u regionu. Odluku da Dina ponese ovo priznanje doneo je regionalni stručni žiri koji ove godine čine Mile Kekin (Hrvatska), Sonja Lončar (Srbija), Matjaž Manček (Slovenija), Edo Plovanić (Hrvatska) i Dragiša Uskoković Ćima (Srbija). Ovo je ujedno prvi put da Nagrada pripadne umetnici van teritorije Srbije. Dosadašnji dobitnici Nagrade ustanovljene 2019. godine bili su Artan Lili sa pesmom ,,D.E.P.R.A”, d r a m sa ,,Daj mi sve” i Ana & The Changes sa pesmom ,,Tu”.

 

Maja Maričić ispred Zadužbine i žiri: Sonja Lončar, Matjaž Manček,Edo Plovanić i Dragiša Uskoković Ćima (foto: Zadužbina Milana Mladenovića /Jadranka Ilić)

 

Na dodeli Nagrade Milan Mladenović 2022 uručen je i Firche Drums” doboš kao poseban poklon za najinovatiovnije i najsvežije bubnjare, odnosno bubnjarke među finalistima. Ivan Fece Firči je procenio da je među finalistima najinteresantnija bubnjarka grupe Šajzerbiterlemon, Ana Đurović.

Ovom prilikom premijerno je prikazan spot za unplugged verziju pesme ,,Ti si sav moj bol” osmišljen u saradnji sa Lanom Oršolić. Spot je najava “EKV Unplugged Skopje 1992” albuma koji će u oktobru biti objavljen na digitalnim servisima, a do kraja godine i na ploči. Radi se o jedinom unplugged koncertu u kojem je učestvovao ceo bend, a koji je remasterizovan u saradnji Zadužbine i Dragiše Uskokovića Ćime, koji je taj koncert i odsvirao kao basista EKV-a. 

Svečanost dodele Nagrade Milan Mladenović 2022 u Dorćol Platzu otvorio je dečji hor RocHoir izvođenjem pesme ,,Zemlja” pod dirigentskom palicom Jovane Obradović, a manifestaciju su koncertno zatvorili Ana & The Changes, kao dobitnici prošlogodišnje Nagrade Milan Mladenović.

Ovom prilikom želimo da istaknemo da je spot Dine Jashari i Duketa Bojadžijeva za pesmu Ubav den bio jedan od 10 najboljih u kategoriji NAJBOLJI POP VIDEO konkursa za Muzzik Video Awards 2K21.

Evo i pobedničke pesme Dine Jashari na konkursu Zadužbine milan Mladenović, DOMA:

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika