Masayah – Baby

Ovu pesmu i ovu devojku nećete zaboraviti

Masaiah je pametna devojka koji voli zabavu na drugačiji način.  Njen cilj je da širi ljubav na isti način na koji je i sama dobija, živi uz muziku, stvara muziku i deli muziku - svaki put sa sve većim osmehom na licu.

Mia Puhar Rodin sa umetničkim imenom Masayah je 21-godišnja muzičarka iz Ankarana.  Bavi se hip-hopom i akustičnom muzikom. Nakon prvih nastupa u okviru školskih manifestacija, brzo je doživela prodor na veće scene. Sa šesnaest godina nastupila je zajedno sa Robertom Vatovcem kao gitarista na Melodiji morja i sonca i osvojila 10. mesto. Već nekoliko godina njena najveća strast je rep. Iza sebe ima zavidan broj urađenih pesama, uglavnom na slovenačkom, ali tečno govori i engleski i španski.

 

Snimanje spota za pesmu Baby, Foto: Facebook Official

 

Njene pesme izražavaju društvenu kritiku na račun tehnologije, interakcije među mladima, nejednakosti, diskriminacije, a bliske su joj i teme vezane za porodicu, odrastanje, ljubav, prva životna razočarenja, umetnost...

Njen najveći mentor je reper Drill iz Izole, koju ju je naučio mnogo o stvaranju rep muzike. 2018. su takođe počeli da nastupaju zajedno. Mia za sobom ima more koncerata širom Slovenije, u početku kao prateći vokal, ali je njeno izuzetno scensko prisustvo, harizma i relativno veliki fond već završenih autorskih pesama (Sodobni sistem, Pusto, Pleši z mano, Smaragdi, Bonjour, Cele noći...) omogućili da Masaiah počne da nastupa na koncertima sa svojim pesmama.

Početkom ove godine objavila je s producentom Hyu album pod nazivom H2SO4, odlično urađen, odsviran, otpevan, produciran, pravi mali biser a s njega se izdvojila lepotom i kvalitetom pesma Aceton (u saradnji s Leyre) ali tu su i druge saradnje, između ostalih: Drill, Zlatko, Emkej, Ghet itd.

Njen dugoročni cilj je da postane etablirano ime na slovenačkoj muzičkoj sceni, da inspiriše slušaoce relevantnim i kvalitetnim tekstovima, uz širenje pozitivne energije i poruke da svaku različitost treba prihvatiti bez predrasuda i stereotipa.

Najnovija pesma koju sada imamo priliku da slušamo, Baby, nastavak je ozbiljnog i posvećenog rada, koji, u kombinaciji s nespornim talentom ove mlade devojke, daje zaista izuzetne rezultate. Svakako treba pomenuti ljude koji su zaslužni za ovaj odličan spot:  režiser Luka Jurinčič, Art Director & Costimograf: Tia Krašovec, direktor fotografije i kolorista: Domen Lušin. Producenti su bili: Masayah, Tia Krašovec, Luka Jurinčič, Domen Lušin, Lan Sever.

Slušajte Baby, pevušićete je još dugo i sigurni smo da ćete nastaviti da pratite Masayahin rad i uživate u njenoj muzici.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika