Prelepu novu pesmu imaju Batista Cadillac

Predstavnici slovenačkog kubano-soula objavili svoj dugo očekivani debi album

U početku je to bio duo Urban Lutman i Matija Koritnik, da bi 2019. prerastao u veći sastav. Kada su počeli da se oduševljavaju latinoameričkom muzikom, posebno kubanskom, rođen je Batista Cadillac a ime su uzeli po kubanskom opisu oldtajmera iz vremena Fulhencija Batiste. Pod ovim imenom su 2013. godine prvi put nastupili na Festivalu slovenačke šansone sa pesmom „Barbara“. 

Godine 2021. dobili su dve nominacije za Zlatnu frulu u kategorijama Artist i Nevcomer 2020.

"Pust me do beseda", "Magnolias" i "Generation of Heaven" su sve pesme nedelje na slovenačkom Talasu 202; prve dve su takođe bile među pet najslušanijih numera na Valu na godišnjem nivou.

Lutman i Koritnik su se 2021. rastali od tadašnjih članova i u narednih nekoliko meseci dočekali Primoža Hudoklina, Jakoba Zlatinšeka, Sebastjana Podlesnika i Enosa Kuglera.

2022. godine sa pesmom Mim Pravila učestvovala je na 26. izboru slovenačke predstavnice na Evrosongu Ema 2022. Grupa je, prema oceni stručnih komisija, osvojila 1. mesto, a prema glasovima publike, osvojila je 3. mesto, čime je osvojila ukupno 2. mesto.

 

batista Cadillac, Foto: Si21

 

Ove godine Batista Cadillak objavili su svoj dugoočekivani debi album, koji je propraćen spotom za pesmu Svet se urušava u sebe. Inače uglavnom optimistični, ovoga puta razmišljaju o životu i o trenutku kada naizgled nema povratka i nade, kada je na kraju tunela još duži tunel, ili kako kažu u pesmi: „The trenutak za nas je sada ovde." Svet se urušava sam od sebe."

Muzika: Martin Štibernik, Urban Lutman, Matija Koritnik, Tadej Košir

Tekst: Benjamin Krnetić

Producent: Martin Štibernik

Miks & mastering: Martin Štibernik

Music video by KREATIVIST

Režija Englaro & Rojc

Direktor fotografije: Peter Perunovic

Izdanje kuće SonicTribe

Prelepa pesma, volećete je, sigurni smo!