BATISTA CADILLAC i AMAYA zajedno prvi put

Izuzetna saradnja dva slovenačka soul prvoligaša

Slovenačka soul grupa Batista Cadillac je prošle godine imala pune ruke (lepog) posla: nakon drugog mesta na EMI, izboru Slovenije za Evroviziju, rasprodali su veliku dvoranu Kina Šiška, gde su uspešno predstavili istoimeni debi album. Nakon studijskog albuma pozvali su u pomoć ženski glas, koji je sinonim za gospel pevanje u zemlji: uživo su izveli svoju prvu pesmu, objavljenu još pre 5 godina, "Pust me do besede" na kojoj im je sada gostovala AMAIA, iza čijeg umetničkog imena stoji izvanredna pevačica Maja Keuc.

Tokom priprema za sledeću koncertnu sezonu, Batista Kadilak su želeli da javnosti predstave svoju koncertnu stranu. Ponovo su preuzeli muzički studio MARSH producenta Martina Štibernika, koji je držao producentsku palicu za njihov aktuelni album, i zajedno radili na aranžmanu njihovog prvog singla. Maja Keuc je dodala svoju ženstvenost i virtuoznost, dok su Batiste dodali dašak new-soula u američkom stilu. Ovog puta bend je prvi put bio zajedno u studiju i želeo je da na ovaj način predstavi svoj koncertni naboj. Pored već pomenute pesme, grupa je snimila još jednu obradu za koju kažu da bi za sada trebalo da ostane tajna.

Spot je sniman tokom samog snimanja sa produkcijskim timom odgovornim za njihovu poslednju video priču „Svet se podira vase“, pod režijom reditelja i producenta Janeza Debeljaka. Ovim proizvodom oni pozivaju sve željne dobre muzike i vrhunskog muziciranja na svoje predstojeće koncerte. Najzanimljiviji deo ove serije održaće se 6. aprila. u Ljubljani na Orto festu i 6. maja u Mariboru na Štuku. (Izvor: SI21)

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika