Love Is Still Alive, to je novi Laibach!

Katastrofično-urnebesna pesmica koja se vrti u glavi beskrajno

Laibach bi trebalo da započne 2023. godinu izdavanjem novog EP-a, Love Is Still Alive.

Obuhvatajući osam numera, EP je smešten u distopijski pejzaž u kojem su Zemlja i Mesec uništeni, a prolog ove priče glasi: „Ovo je zora trećeg milenijuma čovečanstva. Planeta Zemlja, koju smo nekada znali kao svoj dom, sada je samo mrtva stena koja lebdi svemirom, uništena ratovima, pandemijama i svim zlom koje ljudi čine. Takav je i Mesec, koji je nekad služio kao odskočna daska u veliki svemir, ali se kasnije pretvorio u utočište za posljednje od nas. Sada, ostaci čovečanstva jure svemirom u jednoj svemirskoj letelici, noseći nekolicinu sretnika, spašenih od uništenja. Idu prema Marsu, gde je nekada nastao sav život. Možda su izgubili svoju istoriju i svoju planetu, ali sve dok imaju tračak nade i crveno svetlo koje svetli u tami, hrabro će ići tamo gde nitko pre nije otišao – sve dok je ljubav još živa.”

 

Laibach, Foto: Wikipedia

 

Za EP se kaže da je produžetak muzike koju je Laibach kreirao za film Iron Sky - The Coming Race, koji je zakazan za puštanje negde 2023. godine, zajedno sa specijalno kreiranom video igrom. Pre toga, Love Is Still Alive će biti objavljen u januaru na CD-u i digitalnim formatima, dok će u martu biti dostupno i vinil izdanje. Šta možete da očekujete na EP reći će vam vodeća pesma „Love Is Still Alive I (Moon, Euphoria)“.

Apsolutno nepredvidivi Laibach, koji ne odstupa od svog propovednog tona ali su načini na koje oni to rade zaista neverovatno različiti. Iskreno verujemo da oni, sa svojom muzikom i performansom stižu do svakoga ko želi da ih čuje, pa kad ih jednom s pažnjom odslušate i odgledate, bićete uhvaćeni u njihovu „pesmu sirena“ koja vas nikada neće ostaviti na miru.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika