Reperski dvojac u odličnom spotu Maje Uzelac

Mimi Mercedez i Marlon Brutal - Ratatata

 

Nakon velikog uspeha numere „Dajivé Komì“ – saradnje sa Seksijem iz Crnog Ceraka koja je 4 nedelje bila u trendingu u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji i koja je prešla brojku od 1,8 miliona pregleda, kraljica regionalne hip-hop scene Mimi Mercedez danas predstavlja novi singl pod nazivom „Ratatata“. Ova energična pesma oštre lirike je saradnja sa legendarnim reperom Marlonom Brutalom koji svoj neprikosnoveni talenat i dominaciju na sceni pokazuje i dokazuje godinama unazad. Numera predstavlja drugi singl sa dugoočekivanog predstojećeg studijskog albuma, a objavljen je i prateći muzički video.

 Poznati po iskrenoj i direktnoj lirici, tekst su napisali Mimi i Marlon, a produkciju potpisuje njen dugogodišnji saradnik Žarko Krstić (Zartical). Ovo nije prva numera koju je Mimi ponudila Marlonu za kolaboraciju, ali se čekao trenutak u kome će se desiti ona prava.

Naslovnicu singla dizajnirala je mlada umetnica Milana Trifunjagić (Crack And The City), a zanimljiv muzički video režirala je naša poznata rediteljka Maja Uzelac. Mimi ističe da je samo snimanje izgledalo kao najluđe letnje popodnevno porodično okupljanje i da su svi bili toliko veseli i raspoloženi, ceo kraj je odjekivao od muzike i smeha.

 

Mimi Mercedez, Marlon Brutal, Photo credit: Gianluca Bartoli

 „Ovo je možda i najzabavniji spot koji sam snimila do sada! Maja je jedna od prvih ljudi iz javnog sveta koja me je otvoreno podržavala i duboko razumela. Prvi kontakt smo imale još pre 8 godina, a skoro toliko traju i planovi da imamo zajednički spot. Konačno su se sve kockice poklopile tako da se to i ostvari! Kada imam demo novog albuma kod sebe ja ga slušam neprestano šetajući gradom, ponekad i satima, tako se inspirišem za sledeći deo procesa – izbor redosleda pesama, izbor singlova, odlučujem kako koji spot treba da izgleda... U jednoj od tih šetnji mi je zapala za oko jedna kućica sagrađena zahvaljujući ljudskoj kreativnosti i svemu što je bilo pri ruci (očigledno uspešno), a specijalno mi je privukao pažnju detalj – ovalno ogledalo sa velikim plastičnim ramom u baroknom stilu sa unutrašnje strane vrata koja su bila otvorena. Odmah sam zamislila kako početak pesme repujem ogledajući se u njemu. Maji je to bilo dovoljno da se nadoveže sa svim ostalim i tako mi obezbedi jedan od mojih najboljih spotova u karijeri, a po mišljenju mnogih i najbolji bez konkurencije. Sve ukupno, ovo je iskustvo koje ne može da se plati, može da se dobije isključivo kada istinski voliš to što radiš“, ispričala je muzičarka.

Kraljica stila i princeza svemira, Mimi Mercedez svakim novim izdanjem i nastupom publici pruža neverovatnu energiju, moćnu poruku i jasan stav, a to su samo neke od stvari zbog kojih je jedna od omiljenih hip-hop umetnica kod nas. Nakon veoma uspešnog jubilarnog beogradskog koncerta koji se održao prošle nedelje, Mimi će večeras svoje najveće hitove, kao i novi singl, predstaviti i publici u Zagrebu. (izvor: press kit)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika