Laibach objavili cover Cohenove pesme The Future

Mračna i apokaliptična budućnost je ono što su videli i Cohen i Laibach

Laibach odaje počast Leonardu Koenu (1934-2016) reinterpretacijom pre-apokaliptičke numere „the Future“. Ova Laibachova verzija pesme, prvobitno objavljena na istoimenom studijskom albumu Cohena iz 1992., sasvim jasno daje do znanja da je budućnost koju je Cohen predvideo u velikoj meri naša sadašnjost.

 

 

„Odluka benda o reinterpretaciji ove pjesme kuvala se nekoliko godina. Laibach je tražio nešto što bi s dubokim značenjem opisalo trenutno stanje Zeitgeista u kojem se čovječanstvo našlo, a Cohenova kompozicija čini upravo to, fantastično korespondirajući sa suvremenim predapokaliptičnim dobom.” Pesma nam stiže pre Laibachovog albuma “Love Is Still Alive” koji očekujemo da bude objavljen krajem januara sledeće godine.

 

Laibach, Foto: YT printscreen

 

Pesmu su producirali Laibach zajedno s Bojanom Krhlankom koji je uradio i finalne aranžmane., mix je deloŽige Rezara  a master Mateja Gobeca. Gostujući na numeri, prateće vokale je otpevala Donna Marina Mårtensson a prateći video za pesmu The Future uradili su zajedno Tomislav Gangl & Laibach.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika