Ville Valo objavio solo album Neon Noir

Ovo smo dugo čekali

Neon Noir je debitantski studijski album bivšeg frontmena HIM-a Villea Valoa, objavljen 13. januara 2023. koji je već je  debitovao na prvom mestu finske liste albuma i među prvih pet na nemačkoj listi albuma.

Ville Hermani Valo rođen je 22. novembra 1976 i finski je pevač, tekstopisac i muzičar. Najpoznatiji je kao vodeći vokal gotik rok benda HIM.

Rođen i odrastao u Helsinkiju od majke Mađarice i oca Finca, Vallo je započeo svoju karijeru svirajući bas i bubnjeve u raznim bendovima širom grada. Godine 1991. on postaje suosnivač i glavni pevač i tekstopisac grupe HIM, koja će kasnije postati jedan od najuspešnijih finskih bendova svih vremena i prvi koji je dobio zlatnu ploču u Sjedinjenim Državama. Van HIM-a, Valo je sarađivao sa raznim drugim bendovima i umetnicima tokom svoje karijere, uključujući Agents, The 69 Eies i Apocaliptica, a jedna od njegovih najpopularnijih saradnji bila je sa pevačicom Nataliom Avelon u pesmi "Summer Wine". Godine 2020. Valo je započeo solo karijeru pod imenom VV.

Ovaj upravo objavljeni album lepog naslova, „Neon Noir“, izašao je za kuću Heartagram Records, koji distribuira UMG/Spinfarm.

VV svoj album prvenac opisuje kao „zvučni vodič, korak po korak, o tome kako preživeti, a možda čak i uživati, u carstvu VV-a sa obiljem stvari koje se sudaraju u noći“.

„To je suzni maraton maskare između Roberta Smita i Ozzyija Ozzbornea, sa malo nade“, rekao je Ville Valo.

 

Ville Valo, Foto: Peakpx

 

 

Lista numera je sledeća:

1. Echolocate Your Love

2. Run Away From the Sun

3. Neon Noir

4. Loveletting

5. The Foreverlost

6. Baby Lacrimarium

7. Salute the Sanguine

8. In Trenodia

9. Heartful of Ghosts

10. Saturnine Saturnalia

11. Zener Solitaire

12. Vertigo Eyes

O iskustvu sastavljanja svega toga tokom COVID-a, on kaže: „To mi je omogućilo da budem u kreativnom prostoru, ili u meditativnom prostoru, manje-više dve godine. Od jutra do spavanja nisam razmišljao ni o čemu drugom osim o albumu. Bog blagoslovio moju devojku za njeno strpljenje. Teško je to opisati rečima, ali bilo je veoma intenzivno i bilo je kao putovanje u sebe. To vas tera da ponovo naučite ono što cenite i da ponovo naučite male suptilnosti u muzici koje čine da svet ide svojim tokom. To tera moj svet da se okreće.”

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika