Specijalno izdanje: Magnificova muzika za kafanu i pozorište

KAFANA LJUBLJANA - pet numera kompovanih u duhu kafanskih balada

 

 

Inspiracija za početak priče o albumu „Kafana Ljubljana“ je predstava „Edip“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta, koja je još od u septembra prošle godine svaki put propraćena ovacijama, dok publika po izlasku iz sale i dalje peva pesme iz predstave.

 

Robert Pešut - Magnifico i njegov brat Aleksander Pešut – Schatz! poznat su tandem koji komponuje muziku za filmove. U poslednje vreme producirali su muziku za film i seriju „Vera“, klasik „Montevideo“, kao i novi film Dragana Bjelogrlića – „Lančana reakcija“.

 

Prošle godine prihvatili su poziv reditelja Vita Tauferja, da dodaju svoj autentični pečat muzici moderne verzije Sofokleove drame „Edip“ kojom je otvorena sezona predstava u Jugoslovenskom dramskom pozorišu. Na taj način je u studiju „Dom Svobode“ u Tivoliju u Ljubljani nastalo pet numera kompovanih u duhu kafanskih balada, punih emocija, a koje se u predstavi izvode uživo na pozornici i na taj način dodatno obogaćuju predstavu.

 

Dok se u ljubavnim tekstovima bore eros i tanatos, u zvuku se izdvaja tradicija kafanskog tria – harmonika, kontrabas i gitara. Uz Magnifica na vokalu, na kontrabasu se menjaju Jan Gregorka i Vanja Dizdarević, dok Nedžad Rovčanin svira gitaru, a Mirza Zembo harmoniku.

 

Oduševljena publika i ekipa koja radi na predstavi bili su povod da pesme izađu i na albumu koji je Magnifico simbolično nazvao „Kafana Ljubljana“, muzika za kafanu i pozorište. (Izvor: promo)

 

Lista pesama na albumu „Kafana Ljubljana“:

• Rakija

• Ljubav prokleta

• Gatala mi

• Nisi za mene ti

• Udri po tamburi

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika