Magnifico riješio je da započne ljetnju sezonu novim, opuštajućim singlom pod nazivom „Na obali“

Uz singl je objavljen i nesvakidašnji muzički video koncipiran kao šestosatna meditacija u kojoj se pjesma ponavlja 95 puta

 

Legendarni slovenački muzičar Magnifico rešio je da započne ljetnju sezonu novim opuštajućim singlom pod nazivom „Na obali“. Ova pjesma pripada žanru lakog disko šlagera, a svojom nježnom melodijom i ljubavnim tekstom poziva slušatelje u svijet čiste romantike. Produkciju pjesme potpisuje Magnificov brat Aleksander Pešut (Schatz!), a uz singl objavljen je i nesvakidašnji muzički video koncipiran kao šestosatna meditacija u kojoj se pjesma ponavlja 95 puta, što se muzičaru čini kao adekvatna doza za hranjenje čakre ljubavi.

 

 

„Želeo sam da napišem numeru koja nema veze sa onim što svakodnevno slušamo i gledamo. Govori o radosti života, čežnji za ljubavlju i stalnom izmicanju sreće koju je moguće na trenutak uhvatiti ovom pjesmom", rekao je Magnifico o svom novom izdanju.

Za snimanje pjesme muzičar je angažovao svoj stalni bend koji čine Jan Jarni (gitara), Jan Gregorka (bas gitara), Matej Kužel (saksafon), Luka Ipavec (truba), Matija Krečič (violina) i Schatz! (bubnjevi), sa kojima uz pjesmu najavljuje i predstojeću koncertnu turneju pod nazivom „Poletna romansa“. Magnifico je prošle godine, u saradnji sa bratom Aleksandrom Pešutom, napisao muzičku podlogu za srpski dugometražni film „Vera“, a objavio je i EP „Kafana Ljubljana“ inspirisan pozorišnom predstavom „Edip“, koja je nastala u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Beogradu.

Magnifico trenutno radi na muzici za predstavu „Radovan III“ koja će se izvoditi u Narodnom pozorištu u Somboru, a publika do nekih narednih muzičkih iznenađenja može da uživa u novom singlu. (Izvor: promo)

 

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika