MAGNIFICO i KONSTRAKTA - Put

Singlom „Put“ donose magiju filma „Čuvari formule“ Dragana Bjelogrlića

 

Legendarni slovenački muzičar i najautentičnija zvijezda domaće muzičke scene, Magnifico i  Konstrakta udružili su snage na zajedničkom singlu pod nazivom „Put“!

Numera je upotpunila zvučni pejzaž dugometražnog filma „Čuvari formule“ redatelja Dragana Bjelogrlića, umjetnika koji kontinuirano ističe neizmernu važnost muzike u sedmoj umjetnosti. Pjesma nastaje u trenutku kada je montaža slike bila pri samom kraju, gotovo kao odgovor na Bjelogrlićevu vizualnu inspiraciju.

Uz singl, predstavljen i zvaničan muzički spot čiju režiju potpisuje Đorđe Jovanović.

„Pjesma je nastala iz filmskog djela, što smatram da je veoma važno istaći, pa podjednako nosi kako ozbiljnost, tako i optimizam. Tekst pesme donekle predviđa emotivnu tematiku i iako takav pristup ponekad može da deluje suvišno i odbojno, mislim da smo u ovom slučaju na jednostavan način usjpeli da istaknemo temu solidarnosti i saosećanja među ljudima, što je u današnje vreme veoma bitno“, izjavila je Konstrakta.

Konstrakta i Magnifico obogatili su numeru u studiju Dom svobode u Ljubljani, kako bi muzička kreacija zaživela i kao samostalan singl. U procesu stvaranja pjesme, ove dve izuzetne muzičke ličnosti, udružile su svoje talente, ekipu i kreativnost, pa se tako za produkciju pesme pobrinuo Aleksander Pešut - Schatz!, dok su članovi sastava Zemlja Gruva, Jovan Antić i Milovan Bošković dodali novu kreativnu dimenziju finalnom delu. Konačno, numeru „Put“ poklanjaju publici u tri različite verzije —  pored radijske, tu je i produžena verzija, kao i instrumental.

„Zapravo, ne znam da li sam ikada sa nekim sarađivao na takav način da su se dve produkcijske ekipe spojile u jednom studiju gde smo zajedno odlučivali kako da završimo pesmu. U našem slučaju, iskustvo je bilo veoma prijatno“, rekao je Magnifico o procesu rada na singlu.

Film „Čuvari formule" premijerno je prikazan na 76. ediciji prestižnog međunarodnog filmskog festivala u Lokarnu, gde je privukao pažnju kako renomiranih kritičara, tako i svetske publike. Svoju regionalnu premijeru doživeo je na filmskom festivalu u Sarajevu, a domaća publika sada ima priliku da film pogleda u bioskopima. Konstrakta i Magnifico, koji su zaduženi za stvaralačku čaroliju numere „Put", u saradnji sa Draganom Bjelogrlićem demonstriraju sposobnost muzike da spoji umetnike iz različitih sfera i učini filmsko ostvarenje nezaboravnim.

Izdanje „Put“ je dostupno na servisima Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama: https://magnifico.lnk.to/put

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika