U pol’ 9 kod Sabe predstavljaju pesmu Ne ostavljaj me nježno

Ovo (ni)je nežna pesmu o rastanku

U pol' 9 kod Sabe je hrvatski indie bend osnovan 2009. godine u Zagrebu. Osim što su jedan od retkih indie bendova u Hrvatskoj, U pol' 9 kod Sabe je bend koji je izrazito popularan i važan za LGBT pokret i zajednicu u Hrvatskoj. Pesme benda uglavnom za teme imaju različita životna i egzistencijalna pitanja, a posebno se ističu kao bend koji najeksplicitnije obrađuje LGBT problematiku na hrvatskoj muzičkoj sceni.

U pol’ 9 kod Sabe rade na novom albumu koji će, sudeći po singlovima koje smo do sada čuli biti lagan, melankoličan i fokusiran na teme intime i partnerstva. „Ne ostavljaj me nježno“ pesma je koja priziva hrabrost i poštovanje čak i kada je vreme za prekid ljubavnog odnosa.

 

U pol' 9 kod Sabe, Foto: Vladimir Opsenica, DOB 2019.

 

„Za ovu pjesmu inspirirala me stvarna životna situacija mojih prijatelja i njihovog dugog i polaganog, bolnog rastanka”, rekla je autorica pjesme Ana Opalić.

I ovaj singl, kao i cijeli četvrti album U pol’ 9 kod Sabe koji je u pripremi, rezultat je suradnje Ane Opalić i Martine Zvonić s producentom Konradom Mulvajem.

Spot je snimljen u snežnom i hladnom New Yorku protekle zime pod režiserskom palicom Ane Opalić, a svojom atmosferom dočarava nam osećanje izmeštenosti pri rastanku. (Izvor: Ravno do dna)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika