Konačno je stigla Ljubav

Bojana Vunturišević, jedinstvena pojava u našoj muzici, objavila je album Ljubav

 

Pevačica, kompozitorka, hitmejkerka Bojana Vunturišević objavila je dugoočekivani album "Ljubav", sa sedam novih pesama i tri ranije objavljena singla "Madrina", "Money" i "Ljubav".

Kada je krajem prošle godine objavila „Ljubav“, sa spotom koji je izazvao veliku pažnju i još jednom potvrdio Bojanino mesto liderke novog talasa, koja nenametljivo, ali suvereno vlada našom muzičkom scenom, bilo je jasno da publika može da očekuje raskošno izdanje sa prepoznatljivom emocijom i estetikom ove poznate umetnice.

Njen prvi solo album „Daljine“, objavljen nakon izlaska iz grupe „Svi na pod“, doneo joj je ljubav publike celog regiona, dok su „prelazak“ u Bassivity i saradnje sa pevačicama Sarom Jo, Senidah i Natašom Bekvalac, otvorile novo poglavlje njene karijere i stavile je u centar vidokruga mejnstrim publike.

Iako zaokuplja pažnju masovne publike, Bojana ne odustaje od svog izvornog zvuka i jedinstvenog talenta za komponovanje i pisanje tekstova, što se možda i najbolje do sada čuje na albumu „Ljubav“! Na pesmama je radila sa Slobodanon Veljkovićem Cobijem i Lukom Jovanovićem Luxonee-jem, koji je i producent celog albuma. Takođe, na albumu „Ljubav“ Bojana nastavlja saradnje koje su obeležile i njen prethodni, pa joj se kao saradnice i ovde priključuju pesnikinje Minja Bogavac i Maša Seničić, kao i njen dugogodišnji saradnik Ivan Mirković Bambi.

 

Bojana Vunturišević, Ljubav, Foto: YT printscreen

 

„Jednog sam ponedeljka u septembru 2019. godine otišla u studio kod Slobodana. Samo je pritisnuo space na tastaturi i Beti je počela da peva „Počnimo ljubav ispočetka“. Potpuno nesvesni težine zadatka koji smo sami sebi postavili, napisali smo savremenu verziju ovog jugoslovenskog klasika. „Ljubav ispočetka“ naše generacije, o našoj svakodnevnici i problemima, sa željom da sve izbrišemo i krenemo od nule.“

„Nikad brže pesmu napisali nismo. Jedna nam nije bila dovoljna, pa smo onda odmah sutradan napisali i „Svemirsku ljubav“ zahvaljujući kojoj je album dobio krajnje ime – Ljubav.“

„Sve je Ljubav i Ljubav je svuda. Ljubav je prema partneru, prema detetu, prema roditelju, prema porodici i prijateljima. Ljubav je borba. Ljubav je i samoća. Ako postoji i tada, znači da je istinski nosiš u sebi, a ja sam kroz ovaj proces o sebi saznala da je imam i u beznađu, da je imam uvek.“

„Da, sa svojom publikom u subotu ulazim u tu „neprijatnu“ bliskost. Zajedno ćemo proći kroz razne faze. Biće teških reči, emocija i stanja, ali iz svega toga ćemo izaći kao jači, bolji i svesniji ljudi. Samo Ljubav. – napisala je Bojana. (Izvor: promo)

Album “Ljubav” dostupan je na linku – https://bassivity.bfan.link/ljubav-album

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika