Kultni EKV albumi ponovo dostupni na digitalnim muzičkim servisima

Četiri albuma ove kultne grupe su remasterizovani direktno sa originalnih studijskih traka kako bi se postigao vrhunski kvalitet zvuka 

 

Zahvaljujući uspešnoj saradnji PGP RTS i Zadužbine Milana Mladenovića ponovo su na digitalnim servisima dostupni EKV albumi „Ljubav“, „Samo par godina za nas“, „Dum Dum“ i „Neko nas posmatra“. Albumi su remasterizovani direktno sa originalnih studijskih traka kako bi se postigao vrhunski kvalitet zvuka. Remaster albuma „Ljubav“ i „Samo par godina za nas“ potpisuje Nenad Kuzmić, a „Dum Dum“ i „Neko nas posmatra“ Dragiša Uskoković Ćima i Marko Milivojević, nekadašnji članovi EKV-a.

Promocija remasterizovanih izdanja održana je 10. marta u RTS Klubu u Beogradu, a prisutnima su se obratili Nenad Milovanović i Nikola Jovanović ispred Zadužbine Milana Mladenovića, Vladimir Graić, direktor PGP RTS, kao i Marko Milivojević, Dragiša Uskoković Ćima i Nenad Kuzmić.

U susret 2024. godini i obeležavanju četiri decenije od objavljivanja prvog albuma legendarne grupe, ponovo će biti objavljeno svih osam studijskih albuma EKV-a. Sveobuhvatna diskografija jednog od najvećih autorskih bendova na teritoriji bivše Jugoslavije rezultat je dugotrajne međunarodne saradnje koju su ostvarili PGP RTS, ZKP RTV Slovenija i Zadužbina Milana Mladenovića.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika