Mi verujemo u Generaciju Z

Ovaj mladi bend iz Bečeja i Zemuna ima pobedničku pesmu Bunt konkursa za 2022. godinu

Generation Z, mladi bend iz Bečeja, sa svojim novim, drugim po redu singlom pod nazivom „Dete 21. veka“ pobedio je na ovogodišnjem konkursu emisije Bunt RTS-a za Hit godine.

Spot je sniman u Gimnaziji u Bečeju i bend se zahvalio direktoru škole što im je izašao u susret i dozvolio da prave “galamu”.

– Ovo nam je drugi spot po redu, a u pripremi imamo još tri spota za koje se nadamo da će biti uskoro objavljeni. Držimo fige da se i ovaj spot “primi“ kao i prvi, za pesmu “Baba baraba“. Ali polako, videćemo – poručila je ekipa benda.

 

Generacija Z, Foto: FB official grupe

 

Inače, Generation Z nastao je u oktobru 2021. godine. Dvojica članova su iz Bečeja, a jedan je iz Zemuna.

– Nešto što volimo da naglasimo jeste da žanrovski ne težimo niti želimo da se opredelimo, u želji da ispuni taj kreativni potencijal u potpunosti. U našim nastupima je primetan i džez, i bluz, funk, punk, rock… – kažu iz benda.

Generation Z može da se pohvali i solidnim brojem nastupa od kojih izdvajaju: prvo pojavljivanje pred publikom na Mobil Music Festu #3, prvi zvanični nastup gde su svirali kao predgrupa Negativeu u Domu kulture Novi Sad,

 

 

Generacija Z, Foto: YT printscreen

 

zatim na festivalima Bečej Noću, Suvača Demo fest u Kikindi, Velikogospojinski dani u Novom Bečeju, Velikogradištanska gitarijada (gde su osvojili drugo mesto dok je Ognjen, osvojio gitaru kao najbolji gitarista festivala). Poslednji live nastup održali su u Gradskom kulturnom centru Užice.

Bend funkcioniše kao trio, a ekipu čine: Ognjen Spajić (vokal, gitara), Vojin Simonović ( bas gitaram i prateći vokali) i David Papp (bubnjevi). (Izvor: Headliner)

Nama se energija i iskrenost ovog benda jako dopala a pesma koju predstavljamo, "Dete 21. veka" ima sve elemente ozboljnog hita. Bravo i samo napred!

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika