Šesti BUNT Festival na RTS

Veliko finale - sreda, 2. mart 2022. RTS2 u 22.40

Od 18 takmičarskih bendova koji su nastupili u prvom i drugom polufinalu, za titulu pobednika 6. Bunt rok festivala će se u sredu uveče 2.marta  (RTS2, 23.25) takmičiti 10 finalista: Uspon ljudskog bića", Fusnote", Кratki s vremenom", Cactus Fields",Čuvari stvari", Hemmoterapia", El Pre3idente", Zauvar", Duda Buržujka x haikuzadanas" i Sanitarium".

Voditelji programa 6. Bunt rok festivala su: Branka Glavonjić, Zoran Stefanov Iskaz i Stefan Jovčić.

Odluku žirija o pobedniku šestog izdanja Bunt rok festivala, saopštiće renomirani muzičar, cenjeni i nagrađivani autor- Momčilo Bajagić Bajaga, čija uspešna i bogata karijera traje nesmanjenim intenzitetom već četiri decenije.

Branka Glavonjić, urednica i autorka Bunt rok festivala.: „Svi ovogodišnji takmičari su izuzetni, vrlo talentovani i autorski dosledni. Čuli ste i brojne afirmativne komentare i pohvale članova stručnog žirija tokom dva polufinala festivala, na kojima se predstavilo 18 bendova i autora iz cele Srbije. Čestitam i zahvaljujem svima koji su učestvovali, muzika je i ovoga puta pobedila. Dokazali smo i na ovaj način da stvaralaštvo i kreativnost ništa ne može da je zaustavi, pa ni pandemija.“

 

Pre no što saznamo kome će pobednici prethodnog, 5. Bunt rok festivala- bend „Lagana sreda“ predati pobednički trofej, u revijalnom delu programa finala festivala nastupiće „E-play“, „Кanda Кodža i Nebojša“ i Bvana iz lagune & Mikri Maus.

 

Članovi žirija u finalu 6. Bunt rok festivala: Maja Cvetković (E-play), Nikola Jelić Mikri (Prti Bee Gee), Vladan Vlajko Đurđević (Neverne Bebe), Aleksandar Marković Lama (Bolesna Štenad), Bojan Slačala (Artan Lili), Oliver Nektarijević (Кanda Кodža i Nebojša), Goran Ljuboja Trut (E-Play) i Nikola Ćosić Bvana.

Dosadašnji pobednici Bunt rok festivala: „Dingospo Dali“ (2015.), „Degeneza“ (2016.), „Viva Vops“ (2017.), „Sergio Lounge“ (2018.) i „Lagana sreda“ (2019.).

6. Bunt rok festival- finale-sreda, 2. mart 2022. RTS2 u 22.40

Evo, kao ilustracija, po našem izboru, Bolesna Štenad (kao predstavnici žirija) i njihova stvar Nikad.

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika