Crnogorski bend Kukavice ima novi spot

Peti Tom je četvrta objavljena pesma s najavljenog prvog albuma

Crnogorski bluz rock bend „Kukavice“, osnovan prošle godine, ovih dana  je objavio spot za pesmu pod nazivom „ Peti Tom“. To nije peta nego četvrta po redu pesma sa albuma koji je u koji će, kako kaže njihov frontmen, Kristijan Đuranović, imati osam ili devet pesama.

Kristijan je takođe rekao da su u bendu zadovoljni kako publika reaguje na njihove pesme, a posebno činjenicom da je već pevaju na njihovim nastupima. Bend je imao nedavno nastup pred hercegnovskom publikom, a očekuju ih, kaže, klupske svirke  i još jedan koncert u Porto Novi.

Bend „Kukavice“ čine: Kristijan Đuranović (vokal i gitara), Željko Samardžić (bubanj), Danijel Petkovski (vokal i usna harmonika) i Enver Kikić (bas gitara).

 

Kukavice, Foto: YT printscreen

 

Reditelj spota za pesmu „Peti Tom“ je Stefan Jovčić, muziku, tekst i aranžman uradio je Kristijan Đuranović, a producent je Robert Nappholz iz Zagreba.

„S obzirom da pjesma nije agresivni rock’n’ roll, već se više radi o bluz, rok, pop zvuku, trudio sam se da postignem tu neku surovost u samom zvuku. Pjesma, bez obzira što je melodična i pitka, ima i dozu tvrdoće” – objašnjava Đuranović.

U spotu glume Ilija Maslovar i Natali Fridrik.

„Pjesma govori o tome da osoba koja želi nešto više u trenutku, nešto ljepše, veselije, želi da odleti. Ali ne radi se o nedostatku ljubavi, već o želji da se pođe na neko ljepše mjesto” – ističe Đuranović.

Evo pesme i spota „Peti Tom“, a na njihovom youtube kanalu možete se prisetiti i ostalih pesama ove grupe: „Ne prodajem“, „Priča o njima“ i „Ja nosim vatru“. (Izvor: Radio Kotor, Irena Mačić)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika