Almas objavio novu pesmu "Samo ti i ja" sa tekstom Milana Mladenovića i Margite Stefanović

Sarajevski muzičar Almas Smajlović predstavio novu pesmu u saradnji sa gitaristom Jasminom Vesnićem, posvećenu legendarnom bendu Ekatarina Velika.

Bosansko-hercegovački muzičar Almas Smajlović predstavlja novu pjesmu "Samo ti i ja", inspirisanu tekstom iz knjige "Dečak iz vode" čiji su autori Milan Mladenović i Margita Stefanović, članovi legendarnog benda Ekatarina Velika.

Pjesmu je napisao Jasmin Vesnić, veliki poklonik djela Milana Mladenovića, koji je želio da oživi tekst koji nikada ranije nije muzički obrađen.

Uz odobrenje zadužbine Milana Mladenovića, Almas je na svojstven način otpjevao pjesmu, uz pomoć sarajevskog gitariste i producenta Dina Šukala.

 

Almas, spot, foto: YT prinscreen

 

Spot za pjesmu režirao je Admir Švrakić, a u glavnim ulogama pojavljuju se članovi benda Srklet i Azra Kavazović.

Almas i Jasmin poručuju da je ova pjesma njihov spomen Ekatarini Velikoj i da se nadaju da će na trenutak oživjeti Milana i Magi ljudima koji su ih voljeli i odrastali uz njihove bezvremenske pjesme.

Takođe, treba napomenuti da je Almas Sajlović dio bosanskohercegovačkog benda Amaz, koji je poznat po sjajnim live nastupima i autentičnom muzičkom izrazu.

Muziku Almasa, Amaza i drugih interesantnih autora i izvođača regiona možete slušati i gledati na našem TV kanalu MTS a usput istražite i druge naše radio i TV kanale, naći ćete mnogo toga dobrog, kvalitetnog i zanimljivog.

 

https://www.youtube.com/watch?v=ihMHFq6wJCo

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika