Tina Turner - In Memoriam

Odlazak kraljice Rock and Rolla

Juče je zemaljsku kuglu obišla vijest da je pjevačica Tina Turner, rođena kao Anna Mae Bullock, preminula u dobi od 83 godine. Njen izvanredan talenat i nezaboravni hitovi poput "The Best" i "What's Love Got to Do With It" učinili su je ikonom svjetske muzike.

Tijekom posljednjih godina, Turnerova je hrabro suočavala se s brojnim zdravstvenim izazovima, uključujući borbu protiv raka, pretrpljeni moždani udar i zatajenje bubrega.

Zajedno sa suprugom Ikeom, Tina je zasjala na glazbenoj sceni 1960-ih s nevjerojatnim pjesmama poput "Proud Mary" i "River Deep, Mountain High".

Nakon razvoda od nasilnog Ika 1978. godine, nastavila je graditi još veću karijeru kao samostalna umjetnica tijekom 1980-ih.

Prozvana kraljicom rock 'n' rolla, Tina Turner je bila poznata po svojoj nevjerojatnoj energiji na pozornici i moćnom, prepoznatljivom glasu.

Tužnu vijest o njenoj smrti objavljena je na njenom službenom Instagram profilu, uz riječi: "Svojom glazbom i neutaživom strašću za životom, očarala je milijune obožavatelja diljem svijeta i nadahnula buduće generacije zvijezda. Danas odajemo počast Kraljici Rock and Rolla, zvijezdi čija će svjetlost zauvijek blistati."

Tina je osvojila čak osam Grammy nagrada i 2021. godine primljena je u Rock 'n' Roll Hall of Fame kao samostalna umjetnica, nakon što je već bila uvrštena zajedno s Ikeom Turnerom 1991. godine.

Na svom Facebook nalogu, bivši američki predsjednik Barack Obama je sinoć objavio sledeći nekrolog: „Tina Turner je bila sirova. Bila je moćna. Bila je nezaustavljiva. I bila je nepokolebljivo svoja - izražavajući istinu kroz radost i bol, trijumf i tragediju. Danas se pridružujemo fanovima širom svijeta u odavanju počasti Kraljici Rock and Rolla, zvijezdi čija svjetlost nikada neće izblijedjeti.“

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika