Koala Voice imaju novu pjesmu - The Bigger The City

Finalisti prošlogodišnjeg konkursa Muzzik Video Awards 2K21 u čak tri kategorije sa tri pjesme imaju novu, sasvim drugačiju stvar

 

Grupa Koala Voice nalazi se pred novim poglavljem u svom životu. Ova slovenačka skupina koju čine Manca Trampuš, Domen Don Holc, Tilen Prašnikar i Miha predstavlja nam pjesmu pod nazivom The Bigger The City, u kojoj su se fokusirali na osjećaje i emocije a odluku da izdaju novu pjesmu doneli su nakon podužeg koncertnog perioda, u kome su prikupili dosta novih utisaka, iskustava i ideja. Ipak, kompozicija u svojoj osnovnoj gitarskoj formi nastala je već 2017. godine, kada ju je jedan od članova benda implementirao u izvedbi Nameless. "Kasnije smo preuređivali tekst, mijenjali stihove, kojima sam mogla izraziti kako se ljudi osjećaju u određenim trenucima. Svaka stvar za svakog ima svoje značenje", dodala je Manca, ističući da pjesma nema negativnu konotaciju, već predstavlja određeni nivo pročišćenja.

Za pjesmu su snimili i spot, koji je ovaj put malo drugačiji. "Deo video klipa je crno-beli, što pokazuje razliku između 'behind scene' ili bekstejdž rada u studiju i samog video klipa. Na snimanju nam se pridružio i pas našeg tonskog majstora Jureta Vlahoviča“, otkrili su članovi grupe. (Izvor: promo)

Inače, Koala Voice su prošlogodišnjem konkursu Muzzik Video Awards 2K21 bili finalisti u čak tri kategorije sa tri pjesme: Postapokaliptični svijet, Vukovi i Spaghettification.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika