Ponosna podgoričanka u Londonu pravi lepe, nežne pjesme

Ovaj video je sniman u Secret Gardenu, Tottenham, London kao i u Podgorici, Crna Gora asnimile su ga MILENA & Jelena Bakić na svom iPhoneu

Crnogorska kantautorka i pijanistkinja Milena Lainović zaslužna je što se o ljepoti Podgorice i crnogorskim muzičkim biserima posljednjih sedmica govori i u Velikoj Britaniji.

Milena već godinama muzičku karijeru gradi u Londonu, a vrijedna Podgoričanka uspjela je da nadogradi znanje stečeno u domovini i već je lansirala nekoliko vrijednih projekata i saradnji, a novu etapu u karijeri nedavno je ozvaničila premijerom spota za pjesmu “The Secret Garden”.

To je prva pjesma koju je Milena snimila poslije EP-ja “Higher Hopes” (2020), a soulful baladu napisala je inspirisana bajkovitim vrtom koji je otkrila u Londonu prije dvije godine.

“A kako je ljubav sama po sebi neiscrpna tema, suština priče je pronalaženje prave, čiste ljubavi – emotivno, duhovno, mentalno… Sjedinjenje dvoje ljudi i povezivanje sa prirodom, u ‘Tajnom vrtu’. Dala sam maksimum u cijelom procesu stvaranja i realizacije ove pjesme i spota, a po prvim reakcijama slušalaca rekla bih da se uloženi trud isplatio”, kaže kantautorka za CdM.

Milena je već gostovala “uživo” u nekoliko emisija na londonskim radio stanicama i promovisala je pjesmu.

“Dio materijala za spot snimila sam u ‘Tajnom vrtu’ u Londonu koji obiluje cvijećem, među kojim je i bluebell (zvončić), a pominjem ga u pjesmi. S druge strane, jedva sam čekala proljeće da dođem u svoju Podgoricu, znajući da će me dočekati u punom cvatu šarenolikog mirisnog cvijeća i drveća, gdje me snimala sestra Jelena Bakić, a video montažu sam, kao i za prethodnih nekoliko spotova, povjerila Igoru Bakiću. Ponosna sam ako uspijevam da prenesem Britancima i drugima barem dio ljepote Crne Gore. Ovo je prvi spot sa kadrovima iz Britanije i Crne Gore, ali nije prvi put da promovišem ljepotu crnogorske prirode, jer je spot za pjesmu ‘I Won’t Give Up’ sniman od Bara do Žabljaka”, podsjeća kantautorka. (Izvor: Danilo Brajlković za CDM)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika